Logo dekombinatie.nl


Een foto van de familie Mol met hun kersverse zoon en broertje.
Een foto van de familie Mol met hun kersverse zoon en broertje. (Foto: Anja Helmink)

Jort Mol geboren op verjaardag van papa en mama

"Het zal toch niet...", dachten Jos en Annemarie Mol toen hun kleine op zich liet wachten.

H.I.Ambacht - Op 23 augustus was Annemarie uitgerekend. Eerdere kinderen kwamen iets te vroeg en daarom werd al vanaf 20 augustus reikhalzend uitgezien naar de geboorte. Er gebeurde echter niets. Jos: "Op 10 en 17 augustus zijn onze meiden Sanne(8) en Liza(4) jarig. We gingen er een beetje van uit dat Jort een weekje daarna geboren zou worden."

De dagen verstreken, en de verjaardag van Jos en Annemarie naderde. Zij zijn namelijk op dezelfde dag, 30 augustus, jarig. Het werd 29 augustus en ze dachten bij zichzelf: 'Het zal toch niet….' De avond vorderde en langzaam kroop de wijzer voorbij de 12. Op 30 augustus, 0.38 uur, werd de kleine Jort geboren. Jos: "Toen het zover was, vond ik het alleen maar leuk. "Ja", beaamt Annemarie, "We hebben ons niet meer jarig gevoeld, maar waren wel helemaal in ons nopjes."


Jos en Annemarie wonen met hun gezin pas drie weken in Hendrik-Ido-Ambacht. Ze verhuisden hier naar toe vanuit Krimpen aan den IJssel. Hun draai hebben ze al een beetje gevonden. Dat gaat gelukkig best snel vertellen ze, zeker ook doordat de kinderen meteen naar school moesten. Vader Jos werkt in Alblasserdam en het gezin kerkt in Dordrecht. Vandaar dat Hendrik-Ido-Ambacht voor hen mooi centraal ligt. Hun huis is bijna klaar, en de tuin komt nog wel. Annemarie: "Als de baby daarop had moeten wachten, had ik nu nog rond gelopen."


Het gaat goed met baby Jort, hij heeft zelfs al een nacht doorgeslapen. De familie is op bezoek geweest en voor vrienden komt er nog een kraammiddag. De kinderen zijn heel trots op hun broertje, vertelt Annemarie. "Om het half uur vragen ze : "Mogen we even naar mama?", of: "Mogen we even naar broertje kijken?" Nick vertelt: "Ik heb Jort de fles gegeven en mocht samen met Juan helpen hem in badje te doen. Toen hij uit badje moest, ging hij huilen." Sanne mocht de handjes van Jort afspoelen en zegt: "Ik heb zijn haartjes gekamd en zo'n klein (ze laat tussen haar vingers zien hoe klein) hanekuifje gemaakt. Misschien zit het er nog wel in!"

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox