Logo dekombinatie.nl


Patrick Kok: 'Handhaven heeft eerste pririteit'
Patrick Kok: 'Handhaven heeft eerste pririteit' (Foto: Rinie Boon)

Bouwen aan solide Heerjansdam

Heerjansdam - Ervoor zorgen dat Heerjansdam een goede middenmoter wordt in de eerste klasse; dat is de uitdaging die Patrick Kok, de nieuwe trainer van de groenzwarten, voor zichzelf en zijn selectie ziet weggelegd.

Afgelopen seizoen promoveerde Heerjansdam onder Kok's voorganger Fop Gouman. Een prestatie waarmee de degradatie van een jaar eerder keurig werd weggepoetst. Patrick Kok (46) wil op die fundamenten verder bouwen. Dat doet hij op zijn eigen manier. "Ik ben geen trainer die in de voorbereiding meteen keihard gaat trainen", zegt de Rotterdammer. "Ik kies voor een rustige opbouw en geleidelijkheid. Ik wil ook op technisch en tactisch gebied dingen inslijpen. Tijdens die oefeningen is er uiteraard ook aandacht voor conditionele zaken, want het mag natuurlijk niet zo zijn dat je op dat vlak afgerekend wordt in de competitie."

Kok is een aanhanger van de methodieken van Raymond Verheijen, oftewel de 'goeroe van de periodisering'. "Ik heb er uitstekende ervaringen mee", aldus de man die deze zomer na drie seizoenen PSV Poortugaal overstapte naar Heerjansdam. "Het is geen toeval dat bij deze trainingswijze nauwelijks spierblessures voorkomen en teams ook in de slotfase van een seizoen nog hartstikke fit zijn. Dat is een prettig gegeven, want juist in die fase worden prijzen verdeeld en vallen de beslissingen over al dan niet handhaving."

Met Heerjansdam komt Kok uit in de eerste klasse B, met daarin sterke en ambitieuze ploegen. Een eindklassering bovenin het rechterrijtje lijkt het maximaal haalbare voor zijn team. "Handhaving is prioriteit 1", weet de coach. "We hebben de beschikking over een goede spelersgroep met veel karakter. Een eenheid waarbij de posities dubbel bezet zijn. Duidelijk zal echter ook zijn dat het een seizoen wordt waarin we vaak minder het initiatief zullen hebben in wedstrijden. Onze organisatie achterin moet goed staan en we moeten ook tegen papier sterkere ploegen zelf tot voetbal durven komen. Een boeiend proces dat een hoge handelingssnelheid en lef vereist. Daar werken we aan."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox