Logo dekombinatie.nl


Nito Sequeira wil va betekenis zijn met zijn karrenvracht aan ervaring.
Nito Sequeira wil va betekenis zijn met zijn karrenvracht aan ervaring. (Foto: Rinie Boon)

'Ik wil nuttig zijn voor ASWH'

Hendrik-Ido-Ambacht - Met 329 wedstrijden betaald voetbal in de benen is het niet overdreven om Nito Sequeira een ervaren voetballer te noemen. ASWH hoopt er van te profiteren.

Vorig seizoen kwam Sequeira kort na de winter aanwaaien op sportpark Schiltman. "Ik had het wel gezien bij mijn vorige club Achilles '29 en zocht een vereniging waar ik mijn plezier in voetbal zou kunnen terugkrijgen", vertelt de 35-jarige oud-prof. "Omdat ik in Groesbeek een halfjaarcontract had, kon ik probleemloos overstappen. Bij Achilles had ik het om verschillende redenen wel gezien. De druk en de sfeer stonden me tegen. Dat begon al toen ik er mijn entree maakte. Ik moest, nauwelijks getraind, meteen vol aan de bak in een schema van twee wedstrijden per week. De gevolgen daarvan waren pijnlijk en logisch: ik liep de ene na de andere blessure op. Uiteindelijk kwam ik in die periode tot slechts vier duels."

Het herstel van zijn lichamelijke ongemakken nam uiteindelijk vier maanden in beslag. Aan het einde van die periode draaide Sequeira mee met zijn nieuwe club ASWH. "Ik kijk daar met plezier op terug. ASWH is een mooie vereniging en beschikt over een prima selectie", zegt de voormalig profvoetballer van onder meer Excelsior, FC Emmen en Helmond Sport. Ik denk een goede keuze te hebben gemaakt. Nee, ik heb na mijn tijd bij Achiles '29 geen moment gedacht om met voetbal te stoppen. Die sport zit van jongens af aan in mijn hart. Ik dat opzicht ben ik een echte liefhebber. Zolang ik fit ben en mijn niveau haal, ga ik door."

Bij ASWH richt Sequeira zich op de positie van verdedigende middenvelder. "Dat is mijn favoriete positie", zegt de Rotterdamse vader van twee kinderen. "Of ik ook daadwerkelijk een basisplaats verover hangt van mezelf en de trainer af. Op dit niveau is er altijd sprake van concurrentie en dat is goed ook, want alleen zo haal je het beste uit je capaciteiten. Mijn missie is om nuttig te zijn voor ASWH en jonge spelers iets van mijn ervaringen mee te geven. In die zin ben ik een dienende voetballer."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox