Logo dekombinatie.nl


De scouting is er net als vorig jaar weer bij. (Foto: Cees van Meeteren Fotoexpressie)
De scouting is er net als vorig jaar weer bij. (Foto: Cees van Meeteren Fotoexpressie)

Scouting trapt speelseizoen af op Zomerparkdag

Op de "Zomerparkdag, die zaterdag 26 augustus weer wordt gehouden laten allerlei verenigingen en organisaties zien wat er allemaal te doen is in en rondom Ambacht. Scouting Panoord is niet alleen aanwezig met een kraam maar laat zien wat de scouts doen.

H.I.AMBACHT – Volgens bestuurslid Jan Paul Schriek zijn de activiteiten van Scouting Panoord kort samen te vatten in 'actief spelen, zo veel mogelijk buiten'. Scouting Panoord is een actieve scoutinggroep met ongeveer 170 jeugdleden en meer dan 40 man/vrouw leiding en bestuursleden. Alle groepsactiviteiten vinden plaats in een voormalige manege. Die ligt in Zwijndrecht maar de helft van de leden komt uit H.I.Ambacht. Voor Scouting Panoord is de Ambachtse Zomerparkdag de aftrap van het nieuwe speelseizoen. "Wij vinden de Zomerparkdag een geweldig initiatief om de jeugd kennis te laten maken met allerlei vormen van vrijetijdsbesteding. Als scouting pakken we altijd flink uit om te laten zien wat er bij ons kan. We staan er ook dit jaar weer met een obstakelbaan en we maken een vlot, waarmee we over de vijver varen. Iedereen mag daar aan mee doen, net als aan het samen broodjes bakken. Dit jaar laten we ook de ceremonie van het 'overvliegen' zien, waarmee kinderen letterlijk over het water van de ene leeftijdsgroep naar de andere gaan."

Schriek verduidelijkt, dat scouting Panoord acht leeftijdsgroepen kent – vanaf vier jaar tot achttienplus - die wekelijks op vrijdagavond of zaterdag bij elkaar komen om een opkomst te draaien. "De uitdaging is om ieder kind, ongeacht leeftijd of ras, iedere week een leuke activiteit te bieden. Naarmate de kinderen ouder worden, vragen de activiteiten steeds meer van hun zelfstandigheid. We laten de kinderen hun grenzen opzoeken in bijvoorbeeld hikes en in klimmen. Of we maken vlotten, waardoor kinderen leren samen te werken. Op ons eigen terrein in Zwijndrecht hebben we daarvoor zowel binnen als buiten de ruimte. Bij scouting ligt de drempel laag om buiten te spelen. Bij ons mag je een fikkie stoken en leer je om op een veilige manier met een mes te spelen of met een bijl om te gaan. We geven de kinderen daarbij mee, dat het belangrijk is om zorgvuldig met het milieu en de natuur om te gaan."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox