Logo dekombinatie.nl


Foto: Fenna Wolve

Het hele seizoen genieten van: Cabaret

Deze zomer blikken wij alvast vooruit op het komende theaterseizoen van Cultureel Centrum Cascade. Niet zo maar een seizoen, want Cascade bestaat dit seizoen 20 jaar. En dat moet gevierd worden. Een seizoen lang kunt u in Cascade genieten van de leukste, mooiste, ontroerendste en meest bijzondere voorstellingen.

H.I.Ambacht - De eerste cabaretvoorstelling die in Cascade plaats vond was van Kees Torn op 22 november 1997. Al snel ontwikkelde Cascade zich tot een uitstekend theater voor, naast muziek, ook cabaret. Vele artiesten die in hun beginjaren in Cascade stonden zijn nationaal doorgebroken en spelen overal waar ze komen voor uitverkochte zalen. Gelukkig komen velen van hen nog steeds terug naar Ambacht voor een try-out van hun nieuwe voorstelling. Zo waren Jochem Myjer, Najib Amhali, Veldhuis & Kemper, Claudia de Breij en Ronald Goedemondt ooit voor een kleine groep mensen te zien in Cascade.

Jubileumavond

Van bekende cabaretiers die in Cascade te zien zijn, zijn al een aantal voorstellingen uitverkocht. Maar voor de volgende voorstellingen zijn nog plaatsen beschikbaar: Eric van Sauers, Niet Schieten, Erik van Muiswinkel en Lebbis. Ook op de Cascade jubileumavond op zaterdag 23 september komt de cabaretliefhebber aan zijn trekken. Daar staan optredens van Sjaak Bral, Karin Bruers en de jonge talenten Alex Ploeg en Benjamin van der Velden op het programma.

Jong talent

Ook dit seizoen biedt Cascade weer jong talent het podium, sommigen van hen met hun tweede of zelfs derde programma. Zo keren Tim Fransen, Eva Crutzen, René van Meurs, K & M, Emilio Guzman, Johan Goossens en Oeloek weer terug. Allen hebben een waanzinnig talent in ieder zijn of haar eigen vorm van cabaret en verdienen het om gezien en ontdekt te worden. Door optredens in theaters als Cascade maken ze kilometers en bouwen ze hun eigen publiek op om daarmee hopelijk in de toekomst overal uitverkochte zalen te trekken. Cascade op haar beurt hoopt dat het optreden in Ambacht warme gevoelens achter laat, waardoor ze later graag terug willen blijven komen voor een try-out.

Muzikaal cabaret

Een zijtak van cabaret is muzikaal cabaret, het genre waarvan ook veel te zien is bij Cascade. Een goed voorbeeld is Enge Buren, die furore maken in het festivalcircuit. Maar ook Onno Innemee & Liliane de Graaf brengen een muzikaal cabaretprogramma rond de liedteksten van Kees Torn. Herman in een bakje Geitenkwark pakt binnen dit genre weer op totaal andere wijze uit. Deze vier jonge mannen zorgen voor een avond a capella cabaret. Hilarische sketches, absurde bedenksels en heerlijke samenzang binnen één voorstelling. Ook is er kindercabaret (zoals Vet Kindercabaret), cabaret speciaal bedoeld voor kinderen en stiekem ook wel een klein beetje voor de ouders.

www.stichting-cascade.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox