Logo dekombinatie.nl


Cycling for Brains

Regio - Tien fanatieke hobbywielrenners van de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid brengen van 2 tot en met 6 oktober op de fiets een flitsbezoek aan alle collega-ambulancediensten in Nederland. Met hun monstertocht van 1100 kilometer langs 25 hoofdkantoren willen ze sponsorgeld ophalen voor de Hersenstichting.

"Veel mensen onderschatten hoeveel er mis kan gaan in je hersenen en hoeveel mensen dit overkomt", zeggen Rob Combee, Mike Dekker en Kees van Vugt, de initiatiefnemers van de gelegenheidsrit 'Cycling for Brains'.

Een kerngroep van maximaal tien fietsers vertrekt op 2 oktober vanuit het eigen hoofdkantoor in Zwijndrecht en rijdt daarna langs alle ambulanceregio's in Nederland die aangegeven hebben dat ze willen meedoen. "We schrijven alle ambulancediensten aan met twee vragen", legt Combee uit. "De eerste vraag is: Willen jullie ons ontvangen? Dat hoeft maar een kwartier te duren, want we moeten dóór. Er staat elke dag ruim 200 kilometer op de planning. De tweede vraag aan alle diensten is: Willen jullie met een interne campagne zoveel mogelijk geld ophalen voor ons doel? Wij komen dat geld dan symbolisch 'ophalen' tijdens onze korte stop."

"We willen ook onze eigen sector bewust maken van het feit dat wij zóveel met hersenschade en hersenziektes te maken krijgen", aldus het drietal. "Door meer onderzoek kunnen wij onze patiënten op termijn betere zorg en behandelingen bieden. En vergeet ook niet dat helaas menige collega van ons getroffen wordt door posttraumatische stressklachten, doordat we in ons werk met indringende zaken te maken krijgen. Ook dat heeft alles met onze hersenen te maken."

Reageer als eerste
Meer berichten