Logo dekombinatie.nl


De workshop is bedoeld voor jeugdtrainers uit de regio, en wordt georganiseerd op het sportcomplex van ASWH.
De workshop is bedoeld voor jeugdtrainers uit de regio, en wordt georganiseerd op het sportcomplex van ASWH.

Hordijk geeft workshop met Cruyff Football bij ASWH

H.I.AMBACHT - Michel Hordijk verzorgt woensdag 28 juni samen met een aantal collega's van Cruyff Football de workshop 'Techniektraining met Cruyffiaanse principes'.

De workshop is bedoeld voor jeugdtrainers uit de regio, en wordt georganiseerd op het sportcomplex van ASWH.

Hordijk, die eerder als jeugdtrainer werkzaam was voor o.a. Ajax, FC Utrecht en CSKA Moskou, en samen met Raymond Zwildens ook de voetbalschool Football Skills Nederland runt, is sinds oktober 2016 betrokken bij Cruyff Football.

"Nadat we met een groepje uit onvrede over de uitvoering van het Plan Cruyff waren weggegaan bij Ajax (waaronder Wim Jonk en Ruben Jongkind, red) en ook Cruyff zijn handen van de club had afgetrokken, heeft Johan aan Wim gevraagd om met zijn team zijn voetbalfilosofie te verspreiden in de wereld", legt Hordijk uit.

Positief

"Uiteraard hebben we daar een positief antwoord op gegeven. Sindsdien zijn we in dit eerste stadium vooral bezig allerlei contacten te leggen en behoeftes bij clubs en bonden in kaart te brengen. De afgelopen tijd zijn we in o.a. Portugal, Spanje, Engeland, Amerika, Japan en China geweest. Enorm interessant natuurlijk. Vooral als het om China gaat ben ik erg benieuwd waar dat land over een jaar of vijftien staat. De mogelijkheden zijn in ieder geval enorm. En dat bedoel ik niet alleen in financiële zin, maar ook als het gaat om een al gecreëerde infrastructuur en natuurlijk de macht van het getal."

Hoewel Cruyff Football zich met name richt op opkomende voetballanden, voelt de groep een sterke wil om ook in Nederland de voetbalvisie van Cruyff uit te dragen.

Onder andere via workshops dus.

De sessie bij ASWH is niet de eerste Cruyff Football-workshop over techniektraining.

31 mei jongstleden trapte CF af met zo'n vijftig deelnemers op sportcomplex Zoudenbalch in Utrecht, en afgelopen zaterdag werden iets meer dan tweehondderd (voornamelijk Belgische) jeugdtrainers verwacht bij een workshop in het Vlaamse Genk.

Aanmelden

Voor de workshop bij ASWH op woensdag 28 juni zijn nog plaatsen. Meer informatie en aanmelden: www.cruyfffootball.com.

Organiseert u ook een sportieve activiteit? Mail ons: redactie.kmb@persgroep.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten