Logo dekombinatie.nl


De startersdag biedt beginnende ondernemers de kans elkaar te ontmoeten en verder op weg te helpen.
De startersdag biedt beginnende ondernemers de kans elkaar te ontmoeten en verder op weg te helpen.

Geslaagde startersdag helpt beginnende ondernemers op weg

Zuid-Nederland kent een bovengemiddeld aantal starters. Deze richten zich vooral op de zakelijke dienstverlening. Helaas stopt 70% binnen achttien maanden. Vaak omdat ze slecht voorbereid zijn en geen idee hebben wat er allemaal bij het starten van een eigen bedrijf komt kijken.

H.I.AMBACHT - Tim van den Berg van Startersdag.com: "Vandaar dat wij twee keer per jaar een startersdag organiseren om startende ondernemers goede informatie te geven. Vanavond zijn we in Cultureel Centrum Cascade. Deze startersdag is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Dordrecht en de Rabobank. Het evenement bestaat uit een startersmarkt, seminars, workshops en een netwerkborrel. Verschillende thema's komen aan de orde zoals: financieel advies, ondernemersplan, klantmanagement, marketing en reclame, bedrijfsbegeleiding en rechtsvormen. Ondernemers konden onder andere speeddaten met medewerkers van de Rabobank of informatie vergaren bij een kennissessie. De sessies zijn interactief. De ondernemers kunnen vragen stellen of ideeën delen."
De diversiteit aan starters is enorm: een violiste, een securitybedrijf, een dakdekker, een aannemer en de eigenares van Kook Je Fit. Pauline de Groot: "Voor mij is het een inspirerende avond. Door allerlei factoren is mijn bedrijf een beetje in slaap gevallen. Hier zijn zo veel enthousiaste mensen dat ik er weer helemaal zin in heb. Ik had onder andere een leuk gesprek met Nico Verschoor van ZZP-er Drechtsteden. Een stichting die voor ondernemers een platform aanbiedt, waar zelfstandige professionals kunnen netwerken, samenwerkingsverbanden aan kunnen gaan, maar bovenal waar kennis met elkaar gedeeld kan worden. Een aantal keer per jaar organiseren ze bijeenkomsten met gastsprekers. Een lidmaatschap kost slechts 75 euro. Ik denk er serieus over om lid te worden. Zo'n organisatie kan net dat steuntje in je rug geven bij het runnen van je eigen bedrijf. Op een laagdrempelige manier kan je andere ondernemers ontmoeten en elkaar verder helpen."
Een andere ondernemer loopt geïnteresseerd naar de stand van het UWV. "Ik ben benieuwd naar de mogelijkheden om op eigen benen te staan."
Zo had iedere ondernemer een eigen reden om de Startersdag te bezoeken. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement.

Reageer als eerste
Meer berichten