Logo dekombinatie.nl


Chris Beuk beschouwt zijn overstap naar Oranje Wit als 'een mooie nieuwe stap in mijn trainersloopbaan." (FOTO: RINIE BOON)
Chris Beuk beschouwt zijn overstap naar Oranje Wit als 'een mooie nieuwe stap in mijn trainersloopbaan." (FOTO: RINIE BOON)

Chris Beuk vindt een nieuwe prikkel

Sommige mensen dachten dat ie 'voor altijd' bij korfbalvereniging DVS'69 zou blijven, maar het loopt toch even anders voor trainer Chris Beuk. Hij zit na de zomer op de bank bij Oranje Wit in Dordrecht.

H.I.AMBACHT - Bij de roemruchte club gaat Beuk als tweede trainer aan de slag en assisteert hij hoofdcoach Mady Tims bij het eerste team.

"Een mooie, nieuwe stap in mijn trainersloopbaan", stelt Chris Beuk tevreden vast.

"Ik verwacht in mijn nieuwe functie niet alleen veel te leren van een korfbalicoon als Mady, ik denk ook een nuttige bijdrage te leveren aan haar functioneren. Zij heeft als speelster in de absolute top een geweldige carrière gehad, maar debuteert als trainer in het seniorenkorfbal. Ik loop daar al een flink aantal jaren in rond en weet hoe de hazen lopen. Met andere woorden: we gaan van elkaar leren!"

Natuurlijk valt het afscheid van DVS'69 hem zwaar, geeft Chris Beuk onmiddellijk toe.

"Ik heb een heel speciaal gevoel bij deze vereniging, waarmee ik zoveel mis heb mogen meemaken. We kwamen in de loop der tijd omhoog vanuit de laagste regionen en bereikten een prima niveau. Toch is het goed om te vertrekken. Ik weet dat een flink aantal spelers van de huidige selectie gaat stoppen of lager wil gaan korfballen. Ik vond het geen aanlokkelijk vooruitzicht om bij deze club pas op de plaats te maken of weer te gaan bouwen aan een nieuw team. Dat heeft met het verleden te maken. Vooruitgang is aantrekkelijk, stilstaan of achteruitgang boeken is dat niet.

Bovendien vind ik het goed zo af en toe van trainer te wisselen. Sommige DVS-spelers hebben al zeven jaar alleen met Chris Beuk te maken. Een fris en nieuw gezicht voor de groep kan voor nieuwe impulsen zorgen. Dat laatste geldt natuurlijk ook voor mij. Ik ben óók toe aan verandering van omgeving. Bij sommige trainingen overviel me steeds vaker de gedachte dat ik deze oefenstof al eens eerder had behandeld met de groep. Als je dat voelt, dan weet je dat het tijd wordt om wat anders te gaan doen."

Bij Oranje Wit wacht Chris Beuk samen met Mady Tims de uitdaging om de club terug op niveau te krijgen. "De club heeft een zwaar seizoen achter de rug. Bovendien zijn er vijf selectiespelers gestopt. Het is aan ons om te bouwen aan een sterk nieuw team én het plezier terug te brengen in de groep."

Reageer als eerste
Meer berichten