Logo dekombinatie.nl


De ontspannen, gezellige en huiselijke leefruimte wordt graag gedeeld met bezoekers.
De ontspannen, gezellige en huiselijke leefruimte wordt graag gedeeld met bezoekers.

Binnenkijken bij een zorgboerderij

Zorgboerderij Het Gewone Huis aan de Dorpsstraat in Hendrik-Ido-Ambacht is donderdag 22 juni van 19.00 tot 21.00 uur open voor alle inwoners van Ambacht en omgeving. Eigenaresse Neline Roepert deelt dan graag met haar bezoekers de huiselijke sfeer van de zorgboerderij.

H.I.AMBACHT - Bezoekers worden ontvangen met koffie, thee of limonade en krijgen, indien gewenst, een rondleiding. Er wordt een diapresentatie getoond die een inkijkje geeft in een dag op de zorgboerderij en er worden zelfgemaakte spullen van cliënten verkocht. Het doel van de open dag is om te laten zien welke zorg er geboden wordt aan de ouderen die dagbesteding volgen op de boerderij. De ontspannen, gezellige en huiselijke leefruimte wordt graag gedeeld.

De maand juni staat in het teken van zorglandbouw. "Dit is voor ons een mooie aanleiding om onze hobby zorgboerderij open te stellen voor belangstellenden," vertelt Neline Roepert. "De huiselijke sfeer laten voelen op de zorgboerderij. Laten zien wat voor zorg wij bieden aan ouderen met dementie, ouderen die in een sociaal isolement leven en voor mensen met een lichamelijke beperking. De dagbesteding op de zorgboerderij wordt geboden in een ontspannen, huiselijke leefruimte. De activiteiten worden afgestemd op de behoefte, wensen en mogelijkheden van de cliënten. De activiteiten lopen ver uiteen - creatief met hout, dieren verzorgen, in de moestuin werken, maar ook de afwas en het bereiden van de warme maaltijd horen erbij. Daarnaast worden er ook geheugenspelletjes gedaan, actief met een bal over gooien, wandelen, krant lezen, zo zijn er heel veel en diverse mogelijkheden. Cliënten worden gestimuleerd om mee te doen/helpen met een activiteit, maar 'niets moet, alles mag' is ons uitgangspunt."

Dat gevoel van thuis zijn, wordt door de cliënten als erg prettig ervaren, zegt Neline. "Ook door de familie wordt de huiselijke sfeer erg gewaardeerd. Het personeel en de vrijwilligers hebben hun eigen dag om te werken, zo zien de cliënten dezelfde begeleiding, wat vertrouwen schept. En het personeel en vrijwilligers gaan de cliënten ook beter kennen, waardoor de cliënten kwalitatief goede begeleiding ontvangen. De groep bestaat per dag uit acht cliënten. Dit is voor de cliënten overzichtelijk en is er onderling goed contact."

De zorgboerderij is met name op zoek naar vrijwilligers voor 's middags (13.30-15.45 uur). Neline: "Als vrijwilliger kom je in een zorgzaam, gedreven en enthousiast team terecht."

Kijk voor meer informatie op de website www.hetgewonehuis.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten