Logo dekombinatie.nl


De bewoners van De Blije Borgh genoten van een geweldige middag! Het eten van CUCU vond gretig aftrek.
De bewoners van De Blije Borgh genoten van een geweldige middag! Het eten van CUCU vond gretig aftrek.

Restaurant CUCU en Justine Pelmelay verwennen bewoners De Blije Borgh

H.I.AMBACHT - "Ik heb heerlijk gegeten. Het was een leuke middag. Ik vond alleen de muziek iets te hard. Maar ja, dat is logisch, want mijn gehoor is nog super goed." Meneer Bakker werd samen met zeventig andere bewoners van De Blije Borgh getrakteerd op een heerlijke rijsttafel, die aangeboden werd door het Moluks-Indonesische restaurant CUCU.
Leila van restaurant CUCU: "Wat een geweldige middag. Heerlijk om iedereen zo te zien genieten. Het idee voor deze middag ontstond vorig jaar december. Ik wilde iets speciaals voor anderen doen. Ik deed een oproep op Facebook. Ik daagde de Facebook-bezoekers uit vijf vrienden te taggen, waarmee ze bij ons in het restaurant wilden eten. Marc Vollaard reageerde, hij wilde graag met ouderen komen eten. Hij vond dat zij wel wat aandacht verdienden. Dit bericht werd zo vaak geliked en ik vond het een prachtig initiatief, maar dacht gelijk aan iets groters. Omdat ik Tineke en Annemarie, medewerkers van De Blije Borgh, ken ging het balletje al snel rollen. Met elkaar bedachten we een rijsttafel op locatie. Toen Justine Pelmelay spontaan aangaf een optreden te komen verzorgen, werd het een verwenmiddag met lekker eten en muziek."
Annemarie van Drimmelen van De Blije Borgh: "We zijn erg blij dat Leila onze bewoners deze middag aangeboden heeft. Aandacht voor elkaar is belangrijk. Veel ouderen hebben weinig afleiding, daarom zijn alle initiatieven welkom. We hebben het aanbod van Leila gecombineerd met onze 'vakantieweek'. Eén keer per jaar geven we het huis een vakantie-look. We doen net of we ergens in een warm land zijn. Dit jaar dus met een extra verwenmiddag. Stiekem hopen Leila en ik dat er meer ondernemers zijn die iets dergelijks voor onze bewoners willen organiseren. Dat mag van alles zijn, een spelletjesmiddag, zingen, nagels lakken, voorlezen. Wij denken graag mee als iemand een leuke idee heeft. En we hebben het geluk dat we veel enthousiaste vrijwilligers hebben, die hun handen uit de mouwen willen steken."

CUCU opende twee jaar geleden de deuren aan het Veerplein in Zwijndrecht. Ook de Foodbar is voor veel mensen uit Zwijndrecht en omgeving geen onbekend terrein. Het geheim van dit familierestaurant is de bijzondere bedrijfsvoering. Het personeel krijgt alle kansen zich te ontwikkelen en te laten zien waar zij goed in zijn. Het eten is speciaal omdat het gebaseerd is op familierecepten. De bedrijfsleiding zorgt niet alleen goed voor eigen personeel en gasten, maar heeft ook oog voor haar omgeving. De sfeer in het restaurant kan je het beste zelf gaan proeven. Deze is echt en puur zoals alles aan CUCU!

Auwien Boelkens

Reageer als eerste
Meer berichten