Logo dekombinatie.nl


Afgelopen vrijdag vond op het complex van IFC een eerste 'proeftraining' plaats. (FOTO: RINIE BOON)
Afgelopen vrijdag vond op het complex van IFC een eerste 'proeftraining' plaats. (FOTO: RINIE BOON)

Volop enthousiasme voor plan 'auti'-team bij voetbalvereniging IFC

Voetbalvereniging IFC heeft het plan om een auti-team te starten voor kinderen met autisme. Patrick Baggerman is één van de enthousiaste mensen achter het project.

H.I.AMBACHT - "Voor veel kinderen met autisme is het lastig om in een regulier team te sporten", weet Baggerman. "Ze komen vaak in een isolement terecht omdat ploeggenoten en vrijwilligers rondom een team ze niet begrijpen. Hartstikke jammer, juist omdat sport zorgt voor beweging en leuke contacten kan opleveren. Voor mij een reden om me samen met andere mensen in te zetten om bij mijn club IFC een auti-team voor kinderen van 7 tot en met 17 jaar op te richten. Bij de vereniging was men meteen enthousiast en ook de gemeente reageerde zeer welwillend. Daarnaast hebben we in de persoon van Isabella Lagendijk - zelf moeder van een zoon jet autisme - een coördinator weten te strikken. Nu nog wat sponsoring en we komen een flink eind!"

Patrick Baggerman (41) heeft niet alleen veel voetbalervaring (zo speelde hij in de selecties van Alblasserdam en Smithoek en maakt hij zih nog altijd verdienstelijk als routinier van IFC-zondag 2), hij heeft als docent/begeleider in het Voortgezet Speciaal Onderwijs ook een beroepsmatige achtergrond die goed aansluit bij de doelgroep én hij is in het bezit van de NOCNSF-diploma trainer/coach voor jongeren met autisme.

Afgelopen vrijdag vond op het complex van IFC een eerste 'proeftraining' plaats. "Er kwamen verschillende kinderen op af", stelt Baggerman tevreden vast. "Het was erg leuk om met ze aan de slag te gaan. We hopen uiteraard dat deze eerste training een vervolg gaat krijgen en dat we het project na de zomer verder kunnen uitrollen. Doel is om het seizoen daarna competitie te gaan voetballen tegen andere clubs met auti-teams. Maar voordat we zover zijn, moet er nog wel het een en ander gebeuren. Ik hoop vooral ook op steun vanuit het bedrijfsleven, zodat we de kinderen méér kunnen bieden dan alleen voetbal."

Belangstelling voor auti-voetbal bij IFC? Neem gerust contact op. Dat kan door een mail te sturen naar auti-team@ifc-ambacht.nl. Dat e-mailadres kan ook benut worden door bedrijven die in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen hun bijdrage willen leveren aan een bijzonder project!

Jan J. Timmer

Reageer als eerste
Meer berichten