Logo dekombinatie.nl


Wouter Standaart: "We hebben in ieder geval veel plezier gehad met z'n allen en de mensen hier bij Hiaten kunnen laten zien hoe leuk wedstrijdtennis kan zijn." (FOTO: RINIE BOON)
Wouter Standaart: "We hebben in ieder geval veel plezier gehad met z'n allen en de mensen hier bij Hiaten kunnen laten zien hoe leuk wedstrijdtennis kan zijn." (FOTO: RINIE BOON)

Hiaten–heren lopen titel nipt mis

Het eerste herenteam van tennisvereniging Hiaten mag terugkijken op een geslaagde voorjaarscompetitie. "Jammer alleen dat we op een haar na de titel in de derde klasse misliepen", zegt captain Wouter Standaart.

H.I.AMBACHT - "Uiteindelijk kwamen we één partijpunt te kort voor het kampioenschap. Terugkijkend hebben we dat punt laten liggen in onze wedstrijd tegen Pettelaar uit Den Bosch. We speelden 3-3 tegen hen waar een 4-2 overwinning absoluut mogelijk was geweest. Daardoor grepen zij de titel en wij net ernaast. Jammer, maar niets meer aan te doen. We hebben in ieder geval veel plezier gehad met z'n allen en de mensen hier bij Hiaten kunnen laten zien hoe leuk wedstrijdtennis kan zijn. Ik hoop dat daar een stimulerende werking van uit gaat richting jonge leden die ook graag hun krachten meten met andere clubs. Want daar wil ik als speler en trainer van deze vereniging wél naar toe: meer animo voor wedstrijdtennis."

Het team waarmee Hiaten aan de competitie deelnam bestond behalve uit Wouter Standaart uit middenveertiger Rutger-Jan Hoeven, Matthijs Torsy, Arnoud Standaart en Colin Standaart.

"Rutger-Jan is de oudste van ons team. Hij had een belangrijke coachende rol naar onze jongere teamleden toe en stond vooral in het dubbelspel zijn mannetje", aldus Wouter Standaart.

"Mijn jongere broer Arnoud was ijzersterk en verloor geen enkele singlepartij. Matthijs Torsy speelde iets onder zijn niveau maar was absoluut van waarde voor de ploeg. Bovendien nam hij aardig wat supporters mee, ha ha! Mijn neefje Colin Standaart was met zijn dertien jaar de benjamin van het team. Hij traint drie à vier keer per week bij onze Tennisschool Maximus en beschikt over behoorlijk wat talent. Colin deed het prima tegen al die volwassenen tennissers; niet alleen qua spel, maar ook in zijn gedrag op de baan. Alles bij elkaar opgeteld was het een mooi seizoen én een seizoen dat naar méér smaakt. We willen graag proberen nog wat hoger te komen met Hiaten Heren 1. Wie weet vragen we bij de tennisbond promotie aan. Ook is er misschien een mogelijkheid om het team nog wat te versterken. Uitdagingen genoeg."

De voorjaarscompetitie van de KNLTB besloeg voor Hiaten zeven wedstrijden bestaande uit zes partijen. De derde klasse waarin Heren 1 uitkwam, is bedoeld voor spelers van niveau 3 tot en met 5. De tennisclub uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft met twee teams meegedaan aan de competitie.

Reageer als eerste
Meer berichten