Logo dekombinatie.nl


Opleidingskoor BeauBelle treedt zaterdag 10 juni op in de Trinitatiskapel in Dordrecht.
Opleidingskoor BeauBelle treedt zaterdag 10 juni op in de Trinitatiskapel in Dordrecht.

Koor BeauBelle geeft zomerconcert

Dit artikel is het laatste in een reeks van drie. Elke keer werd er een koor van dirigente Ilona de Kievit uitgelicht. Ilona de Kievit heeft een eigen zangschool en zit al meer dan vijfentwintig jaar in het vak. Ze heeft verschillende koren in Hendrik-Ido-Ambacht. Na Bell'Odie en Nova Voce is het nu de beurt aan opleidingskoor BeauBelle.

H.I.AMBACHT / ZWIJNDRECHT - Sinds juni vorig jaar is het opleidingskoor BeauBelle van tien naar achttien leden gegroeid. De jongste is zes jaar, de oudste vijftien en de gemiddelde leeftijd ligt zo rond de twaalf jaar. Op dit moment zijn er zestien meisjes en twee jongens. Al zijn het nog maar kinderen, het niveau ligt vrij hoog. Ilona: "Elk kind van BeauBelle kan ook echt zingen. Ze worden van tevoren getest en draaien eerst een tijdje mee om te kijken hoe ze het vinden."

Tijdens de repetitie wordt er gewerkt aan techniek, ademhaling, articulatie en houding. Er wordt meerstemmig gezongen in twee of drie groepen. Bij het inzingen worden ook de hoge tonen geoefend. Ilona: "Een kinderstem moet goed ontwikkeld worden. Op scholen- en kinderkoren wordt daar te weinig aandacht aan besteed. BeauBelle onderscheidt zich onder andere op deze manier van een gewoon kinderkoor."

Het repertoire van BeauBelle is breed. Zo worden er liederen van de componist Arvo Pärt gezongen. Aangezien Pärt uit Estland komt en die taal wel erg lastig is om te zingen, worden de liederen gezongen in het Engels. Evengoed een moeilijke taal voor jonge kinderen. Tijdens de repetities wordt dan ook elke zin apart qua uitspraak geoefend en uitgelegd wat het betekent. Verder wordt er nog gezongen in het Hebreeuws, Duits en Nederland. De favoriet van de kinderen op dit moment? "Do Re Mi van The Sound of Music!"

BeauBelle bestaat uit lieve en gehoorzame kinderen die het erg gezellig met elkaar hebben. De kinderen komen door tips van Ilona steeds meer uit hun comfortzone. Ilona: "Als kinderen durven, klinkt het gelijk mooier. Het is zo leuk om met muzikale kinderen te werken. Ze hebben een buitengewone interesse voor zang en muziek en zijn daarnaast kritisch over hun eigen resultaten. Kinderen opleiden en coachen is een mooie bezigheid!"

Zaterdag 10 juni is er een speciaal zomerconcert van BeauBelle in de Trinitatiskapel in Dordrecht. De kinderen laten horen wat ze tot nu allemaal hebben geleerd. Het concert begint om 19.30 uur en kaartjes kosten € 7,50 per stuk. Kinderen tot en met twaalf jaar betalen € 4. Repetities vinden elke woensdag van 18.30 tot 19.30 uur plaats in de Open Hof in Hendrik-Ido-Ambacht. Mail voor meer informatie naar info@ilonadekievit.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten