<p>Jongeren starten Care, Dare, Share in Ambacht.</p>

Jongeren starten Care, Dare, Share in Ambacht.

(Foto: pr)

Jongeren starten Care, Dare, Share in Ambacht

H.I.Ambacht - Het nieuwe project voor Maatschappelijke Dienstverlening (MDT) Care, Dare, Share is op 1 mei van start gegaan in Hendrik-Ido-Ambacht. Tijdens dit project worden jongeren tussen de 14 en 27 jaar uitgedaagd om een activiteit te organiseren op het gebied van cultuur, sport, jeugd en welzijn. De deelnemers krijgen zelf de vrijheid deze activiteit vorm te geven en worden door jongeren coaches begeleid waar nodig is.

Sinds de strenge lockdown vorig jaar maart, zijn veel sociale activiteiten en contacten stil komen te liggen. Onder de jeugd is er daardoor veel vrijetijdsbesteding weggevallen, waardoor veel jongeren langzaam in een isolerende sleur terecht zijn gekomen. Via dit project worden Ambachtse jongeren weer gemotiveerd om op een verantwoordelijke manier met elkaar in contact te komen en samen in mogelijkheden te denken voor een geschikte activiteit. Daarnaast kunnen zij zich ook ontwikkelen binnen hun organisatorische rol en hun talenten ontdekken. Dit nemen ze mee in hun portfolio.

Het unieke aan dit project is dat jongeren hier een vrijwilligersvergoeding voor krijgen en middelen om de activiteit te organiseren. Mara Jansen is projectleider van project. Care, Dare, Share. “Het is fijn dat wij in deze tijd de jongeren iets kunnen geven dat voor hun heel educatief is, maar waar ze tegelijkertijd vooral veel lol aan beleven. Een project dat door en voor jongeren is georganiseerd, is denk ik precies wat zij nu nodig hebben.”

Het Care, Dare, Share project is een initiatief vanuit Stichting Jong Zwijndrechtse Waard, in samenwerking met Het Theaterhuis Drechtsteden en gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Voor aanmeldingen of meer informatie verwijzen wij door naar de social media kanalen van gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, stichting Jong Zwijndrechtste Waard en Theaterhuis Drechtsteden.

Shopbox

Meer berichten