<p>Ensemble Piacevole.&nbsp;</p>

Ensemble Piacevole. 

(Foto: pr)

8 mei livestreamconcert Schütz Musikalische Exequien in Dorpskerk Ambacht

H.I.Ambacht - In de Dorpskerk in Hendrik-Ido-Ambacht geeft op zaterdagavond 8 mei het Ensemble Piacevole een concert. Op de lessenaar staan het Officium Mortuorum van Jacobus de Kerle (1531-1591) en de Musikalische Exequien van Heinrich Schütz (1585-1672). Nanette Mans (sopraan) zingt enkele Psalmen van Schütz, waaronder het troostvolle ‘Ich werde nicht sterben'.

Mei is de maand van de bevrijding, van uitbrekende lente en de naderende vreugde van Pinksteren. De werken die worden uitgevoerd staan in het teken hiervan. Het requiem van De Kerle en de Exequien van Schütz zijn van tijdloze schoonheid, het is muziek die verwijst naar hemelse vreugde.

De muzikale leiding is in handen van Gerben Budding, stadsorganist van de Goudse Sint Jan, en artistiek leider van Ensemble Piacevole. Naast solist Nanette Mans bestaat het Ensemble uit de volgende zangers: Marjon van der Linden (sopraan), Dick Valk en Albert-Jan van Ginkel (tenor), Maartje Masereeuw en Beppie de Rooy (alt), Rens van der Hee, Kees van Bochove en Erik Murre (bas).

Het is de eerst keer dat Ensemble Piacevole optreedt in de Dorpskerk. Het concert maakt deel uit van de serie concerten van Stichting Duyschot Concerten.

Ensemble Piacevole heet iedereen van harte welkom op dit live-streamconcert dat rechtstreeks vanuit de Dorpskerk wordt uitgezonden.

Het concert is te beluisteren via deze link: www.ensemblepiacevole.nl/live en via het YouTubekanaal van Gerben Budding.

Het concert begint om 20.00 uur. Er zal een digitale collecte zijn om de onkosten te bestrijden.

Voor meer informatie, kijk op:

www.ensemblepiacevole.nl

www.gerbenbudding.nl

www.duyschot.nl

www.nanettemans.com

Shopbox

Meer berichten