<p>&nbsp;Vocal Popgroup Re-flax.</p>

 Vocal Popgroup Re-flax.

(Foto: pr)

Vocal Popgroup Re-flax: we kijken naar wat wél kan!

H.I.Ambacht - Vanwege de lockdown is het voor veel vaste huurders van cultureel centrum Cascade al een tijd niet of maar heel beperkt mogelijk om hun gebruikelijke verenigingsactiviteiten te organiseren. Marjet van Os, directeur van Cascade, gaat wekelijks in gesprek met deze huurders over de impact van de coronacrisis op de verenigingen en hun leden.

In Ambacht en omstreken heeft Re-flax eigenlijk weinig introductie nodig. Het koor gooide hoge ogen bij het tv-programma ‘Korenslag’ en kreeg landelijk veel media-aandacht door het optreden tijdens Koningsdag in Dordrecht. Veel mensen kennen het koor van de spectaculaire shows in Cascade, het vaste thuishonk waar ook wekelijks gerepeteerd wordt.

Livestream

Optredens bij festivals en evenementen, en de deelname aan ‘World Choir Games’ – de Olympische Spelen voor koren – werden vanwege de coronacrisis afgezegd. En ook de feestelijkheden rondom het 20-jarig jubileum zijn opgeschort. “We hebben gekeken naar wat wel mogelijk was: het inzingen van een nieuwe versie van het Ambachts volkslied, een gezongen kerstboodschap maken en een videoclip in de buitenlucht opnemen. Door het thuis en online repeteren houden we de moed erin en blijft de sfeer goed”, vertelt Evelyn. Om een stip aan de horizon te hebben, staat de show ‘When love takes over’ alvast gepland in oktober. Anja: “We bekijken continu welke mogelijkheden er zijn binnen de geldende maatregelen. Als we nog geen publiek kunnen ontvangen, maar wel in een grote ruimte op gepaste afstand van elkaar kunnen staan, zou bijvoorbeeld een livestream tot de mogelijkheden behoren.”

Hoog niveau

Re-flax heeft een uitgebreid en gevarieerd repertoire dat hoofdzakelijk bestaat uit popsongs, gecombineerd met enkele musicalnummers en wat klassieke muziek. Het koor staat bekend om de meerstemmige zang, choreografie, goed verzorgde kleding en uitstraling. Het niveau is hoog en songcoach Jeffrey van der Vegt verwacht dan ook betrokkenheid en inzet van de leden. “Mensen die enthousiast zijn over zingen en lid willen worden, kunnen zich via de website aanmelden voor een stemtest. Voor bepaalde stempartijen is nog plek. Is dat het geval voor jouw stempartij, dan word je uitgenodigd voor een auditie. Als er geen plek is, kan je op de wachtlijst worden geplaatst”, vertelt Anja.

Kijk voor meer informatie of aanmelden op de website: www.re-flax.nl

Shopbox

Meer berichten