<p>Een still uit de webserie 'De Schat van SOL'.&nbsp;</p>

Een still uit de webserie 'De Schat van SOL'. 

(Foto: pr)

Ambachtse kinderen maken webserie ‘De Schat van SOL’

H.I.Ambacht - De leerlingen van SOL hebben een spannende serie op YouTube gemaakt, De Schat van SOL. De eerste aflevering is al te zien, compleet met cliffhanger.

Waar velen binnen Hendrik-Ido-Ambacht de scholen De Waterlelie, De Dukdalf en De Bron feilloos herkenden, moest er even gewend worden aan de nieuwe namen. Maar door de fusie met Kinderopvang Ambacht ontstonden onder de hoed van SOL Ambacht vier nieuwe namen, onder de noemer SOL (Speel Ontwikkel Leerplein): SOL Villa Ambacht, SOL De Watervlinder, SOL Krommeweg en SOL Admiraal. De vier SOLs, inmiddels al weer volop ingeburgerd, werken op vele gebieden nauw samen. Eén van de samenwerkingsprojecten is op cultureel gebied. Vol trots werd deze week de eerste aflevering van de spannende webserie De Schat van SOL gepresenteerd.

De organisatie is in handen van drie leerkrachten: juf Jelske van SOL De Watervlinder, juf Michelle van SOL Villa Ambacht en meester Roald van SOL Admiraal / SOL Krommeweg.

De eerste aflevering heet ‘Straf!’, en de hoofdrollen worden vertolkt door vier kinderen, van elke SOL één. Daarnaast spelen nog vele kinderen, eveneens van de vier SOLs, in de serie met een bijrol. Schrijver en regisseur meester Roald zegt het volgende over dit bijzondere project en deze eerste aflevering: “We hebben de hele eerste aflevering op een zondag opgenomen, en veel kinderen zagen elkaar toen voor het éérst! Normaal gesproken zijn er oefenmomenten voordat je gaat filmen, maar die waren er nu eigenlijk niet. Toch was er vanaf het allereerste moment echt een chemie tussen de kinderen, en dat zorgde ervoor dat het filmen heel vlot verliep. Dat kwam ook doordat de kinderen thuis hun teksten zo goed hadden ingestudeerd! Ik vond het ontzettend mooi en gaaf om aan een cultureel project als dit te kunnen werken met een groep kinderen die van vier verschillende SOLs komen. Ditzelfde hoorde ik ook van de juffen Jelske en Michelle. Zoiets maakt SOL Ambacht toch wel echt uniek!”

In de eerste aflevering zitten ook een aantal gastrollen, onder andere van juf Aletta van SOL Admiraal en meester Roy van SOL De Watervlinder. Het is dus niet alleen een samenwerking tussen kinderen, maar ook tussen leerkrachten van de verschillende SOLs.

Uiteraard komen er nog meer afleveringen. Wie de eerste aflevering bekijkt, zie een mooie cliffhanger op het eind. En net als bij echte tv-series kan de kijker eigenlijk niet wachten op de volgende aflevering. De eerste aflevering is te zien via de link: https://youtu.be/i4FPzU_qKkg

Shopbox

Meer berichten