Foto:

Zonder straf je messen inleveren

H.I.Ambacht - De politie krijgt steeds vaker te maken met incidenten onder jongeren waarbij zij messen gebruiken. Om dit wapenbezit te verminderen is er een inleveractie, bij jongerenwerk in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

Een mes op zak wordt onder sommige jongeren als ‘normaal’ gezien. Alleen is dit niet normaal, het wordt gezien als wapenbezit. Het is volgens de Nederlandse wet verboden om wapens te bezitten of te gebruiken, alleen als je een vergunning hebt. Wapenbezit is daarom een misdrijf en zorgt voor een strafblad die de toekomst van jongeren belemmert. Ook krijgen zij een taakstraf of geldboete tussen de 300 en 350 euro.

In 2019 zijn er 200 minderjarige slachtoffer geworden van steekincidenten. Met deze messen-inleveractie kunnen jongeren hun mes anoniem en zonder vervolging inleveren.

Jongerenwerk Hendrik-Ido-Ambacht en Diverz Jongerenwerk Zwijndrecht bieden jongeren de kans om hun mes in te leveren. Dat kan nog vandaag, woensdag 14 april bij Xiejezo, Grote Beerstraat 10 in Zwijndrecht en op donderdag 15 april bij Hart van Meerdervoort, Perkstraat 57 in Zwijndrecht. Op beide locaties van 15.00 tot 17.00 uur. Eerder kon het inleveren al in Ambacht.

Shopbox

Meer berichten