<p>Marjet van Os (directeur Cascade) en Kees de Gees (voorzitter Bridgeclub &rsquo;t Ambacht) op het dakterras van Cascade.</p>

Marjet van Os (directeur Cascade) en Kees de Gees (voorzitter Bridgeclub ’t Ambacht) op het dakterras van Cascade.

(Foto: pr)

Bridgeclub ‘t Ambacht mist het spelen én de horeca in Cascade

H.I.Ambacht - Vanwege de lockdown is het voor veel vaste huurders van cultureel centrum Cascade al een tijd niet of maar heel beperkt mogelijk om hun gebruikelijke verenigingsactiviteiten te organiseren. Marjet van Os, directeur van Cascade, gaat wekelijks in gesprek met deze huurders over de impact van de coronacrisis op de verenigingen en hun leden.

Door Heleen Versprille

Iedere maandag- en dinsdagavond is de theaterzaal van Cascade gevuld met ruim honderd bridgespelers van Bridgeclub ’t Ambacht. Tenminste, dat was zo voordat de coronacrisis uitbrak. “We hebben nog onderzocht of we veilig konden bridgen op anderhalve meter afstand en met schermen van plexiglas op tafel, maar dit bleek niet realiseerbaar”, vertelt voorzitter Kees de Geus. Veel leden doen sinds mei 2020 mee aan de clubavond via StepBridge, de officiële internetbridgeclub van de Nederlandse Bridge Bond (NBB). “Het is even wennen, maar nu we allemaal thuis moeten blijven, is dit een mooi alternatief en zo houden we contact.”

Avond uit

In februari 1967 werd de eerste bridgeclub in Ambacht op gericht. Tegenwoordig is BC ’t Ambacht met ruim 190 trouwe leden een van de grotere clubs uit de regio. “Bridge is een spannend en uitdagend spel. Daarnaast is het ook een sociaal gebeuren, een gezellige avond uit. Met een praatje tussendoor, een drankje erbij en napraten in de foyer. Voor onze club is Cascade van toegevoegde waarde; een goede locatie waar je terecht kan in een zaal die geschikt is voor een grote groep mensen en waar we gebruik kunnen maken van de horecafaciliteiten. Dat missen we nu wel.”

Professionele club

Gezelligheid is dus belangrijk, maar de club kent ook een fors competitie-element. “Tijdens de bridgeavonden maken we gebruik van professionele hulpmiddelen om de uitslagen te berekenen en de resultaten per spel te vergelijken. Onze leden kunnen zich ook inschrijven voor bondscompetities.” In principe is iedere speler welkom om te komen bridgen, van beginner tot ervaren wedstrijdspeler.

Bridge leren

Online zijn bridgecursussen voor beginners te vinden. Bridge is ook voor jongeren een uitdagend kaartspel. Binnen de NBB heeft jeugdbridge een eigen plek. Zo zijn er cursussen, trainingen, online wedstrijden en jeugdkampioenschappen. Er is een online snelcursus speciaal voor de jeugd, zie www.bridge.nl. Op https://16007.bridge.nl staat alle informatie over Bridgeclub ‘t Ambacht.

Shopbox

Meer berichten