Foto:

Honderden ouderen verrast door Viet het Leven

Zwijndrecht/H.I.Ambacht - In tijden dat ouderen door corona gedwongen aan huis gekluisterd zitten, nemen de vrijwillige coördinatoren van Stichting Vier het Leven het initiatief voor een unieke Paasactie.

Alle ouderen die normaliter deelnemen aan de culturele activiteiten van Vier het Leven hebben in de week voor Pasen een persoonlijke attentie ontvangen. “Een klein gebaar dat van grote betekenis is. Het is een moment van aandacht, dat juist in deze tijd waarin het aantal contacten beperkt is enorm wordt gewaardeerd”, vertelt Araksy van der Linden, locatiecoördinator Vier het Leven Zwijndrecht e.o.

Alle deelnemers van Vier het Leven uit Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht maar ook uit Dordrecht krijgen de paasattentie thuisbezorgd door een van de bevlogen vrijwilligers.

Normaal begeleidt Stichting Vier het Leven jaarlijks honderden ouderen naar theatervoorstelling, film, concert of museum. Door corona kunnen deze activiteiten helaas geen doorgang vinden. De stichting heeft daarom mooie alternatieve activiteiten ontwikkeld, zoals maandelijks digitale nieuwsbrief met een divers digitaal cultureel programma en ieder kwartaal een mooi inspirerend boekje.

Daarnaast zijn de vrijwilligers direct vanaf het begin om de ouderen heen gaan staan en hebben ze telefonisch contact onderhouden en een luisterend oor geboden.

Bent u geïnteresseerd in de alternatieve activiteiten? Meld u dan vrijblijvend aan via info@4hetleven.nl of het landelijke reserveringsnummer 035 5245156.

Shopbox

Meer berichten