<p>Ron Timmers is niet alleen voetbaltrainer, maar ook opa van onder andere kleinzoon Lev.</p>

Ron Timmers is niet alleen voetbaltrainer, maar ook opa van onder andere kleinzoon Lev.

(Foto: John de Pater)

Ron Timmers: vooral genieten van mooi vak

H.I.Ambacht - Nog maar een paar maanden geleden dacht voetbaltrainer Ron Timmers het nieuwe seizoen in te gaan bij het in de Zondag-Hoofdklasse acterende IFC-zondag. Dat team wordt echter opgeheven. Samen met enkele spelers ‘verhuist’ Timmers naar de in de vierde klasse uitkomende zaterdagtak van de Ambachtse voetbalclub.

Door Jan J. Timmer

Timmers beschouwt de ‘degradatie’ allesbehalve als een probleem. En dat heeft alles te maken met het aan zijn trainerschap gekoppelde ambitieuze project dat IFC-zaterdag de komende jaren omhoog moet helpen richting eerste klasse of zelfs Hoofdklasse. 

“IFC wil haar zaterdagselectie een flinke ‘boost’ geven. Mooi om aan mee te werken. De gesprekken met voorzitter Kees Bijl, mijn assistent Peter van Vugt en de spelers maakten me zeer enthousiast. Er ligt een mooi plan. We gaan proberen daar met z’n allen een flinke ‘klap’ op te geven. De nieuwe selectie begint al goed vorm te krijgen. Een groot deel van de huidige zaterdagselectie blijft intact. Daarnaast komen er spelers van Zondag 1 over en hebben we verschillende spelers met een IFC-verleden weten te bewegen om terug te kleren naar het oude nest.”

“We streven naar een zo sterk mogelijk eerste en tweede elftal. Met beide teams is alles erop gericht om binnen de eerste drie jaar twee keer te promoveren. Daarnaast vinden we het belangrijk dat dat in een echte clubsfeer gebeurt. Met veel inzet, veel gezelligheid en veel publiek langs de lijn en in de kantine. Gezien de samenstelling van de teams kunnen willen we niet weglopen voor onze favorietenrol. We moeten echter ook alert blijven. In onze competitiepoules kun je zomaar tegenstanders treffen met soortgelijke ambities als IFC. Komend seizoen zullen we ongetwijfeld opponenten treffen waar we eenvoudig van gaan winnen. Dat kan een soort sleur opleveren en ertoe leiden dat we verslappen. Om dat te voorkomen is het van het grootste belang dat onze trainingen minimaal van eerste klasse-niveau zijn en we in doordeweekse oefenduels aantreden tegen sterke ploegen. In die zin moeten we het nét zo doen als SC Feyenoord, dat ook op die manier de prikkels zocht om gefocust te blijven.” 

Timmers bevindt zich in een nieuwe fase van zijn trainerschap, zegt hij. “In het verleden wilde ik het liefst bij clubs werken die hoog in het amateurvoetbal opereerden. Tegenwoordig wil ik vooral genieten van mijn mooie vak. Sfeer, het werken met jonge voetballers, een club omhoog helpen; het zijn factoren die ik nu extra waardeer. Bij IFC-zaterdag vind ik dat allemaal en kan ik mijn ervaring goed benutten om mee te werken aan iets moois. Het enige spijtige is dat de periode in aanloop naar het project wordt overschaduwd door de corona-crisis en de bijbehorende maatregelen. Normaal gesproken struinde ik nu langs de regionale velden om teams in actie te zien. Helaas valt er weinig te bekijken, want op wedstrijdgebied is niets te beleven. Het is niet anders. Eén troost: we hebben er allemaal mee te maken.”

Shopbox

Meer berichten