<p>Bebbel Hoestra hoopt dat haar cursus Beter Bewegen in september weer van start kan gaan.&nbsp;</p>

Bebbel Hoestra hoopt dat haar cursus Beter Bewegen in september weer van start kan gaan. 

(Foto: pr)

Cascade in gesprek met Bebbel Hoekstra: hopelijk weer snel starten met Beter Bewegen

H.I.Ambacht - Vanwege de lockdown is het voor veel vaste huurders van cultureel centrum Cascade al een tijd niet of maar heel beperkt mogelijk om hun gebruikelijke verenigingsactiviteiten te organiseren. Marjet van Os, directeur van Cascade, gaat wekelijks in gesprek met deze huurders over de impact van de coronacrisis op de verenigingen en hun leden. 

Voor veel sporters uit Ambacht en Zwijndrecht is Bebbel Hoekstra een bekende verschijning. Al jarenlang is zij in beide gemeenten actief als sporttrainer en docent. Op initiatief van Volksuniversiteit Bouquet startte zij 23 jaar geleden met de cursus ‘Beter Bewegen’. Na sluiting van de volksuniversiteit ging Bebbel zelfstandig verder met haar lessen. Elke woensdagmorgen gaat zij met een tweetal groepen, veelal dames, aan de slag in de balletzaal van Cascade.

Fit blijven

“Het is goed om je spieren aan het werk te houden en fit te blijven. Zeker als je wat ouder wordt, moet je echt aan je conditie werken”, vertelt Bebbel. “Tijdens de les zorg ik voor lekkere muziek die goed in het gehoor ligt. We starten met een warming-up, gaan stretchen en daarna lekker bewegen. De oefeningen variëren per week, het is wel wat pittiger dan bij ‘Nederland in beweging’ op tv. We sluiten af met spieroefeningen op de grond en een cooling down.”

Naast het bewegen is ook het sociale aspect belangrijk. “We hebben het gezellig met elkaar en er mag best gelachen worden. Ook is het leuk om samen dingen te doen, zoals naar de filmavond in Cascade, of na de les met een kopje koffie even bijpraten; dit hoort er voor veel dames gewoon bij.”

Turnlessen

Door de lockdown liggen ook de lessen van Bebbel stil. “Echt jammer, sommige mensen raken hierdoor toch een doel kwijt. Van al dat binnen zitten word je immers ook niet fitter. We sturen elkaar berichtjes via de groepsapp of ik stap op de fiets om mensen op te zoeken. Bij de oudere cursisten wil ik toch even langsgaan om te kijken of het goed met hen gaat.”

Met haar turnachtergrond verzorgt Bebbel ook lessen voor kinderen bij de Zwijndrechtse gymnastiekvereniging O&O. “Ik vind het omgaan met mensen gewoon heel leuk. En het is fijn om kinderen aan het bewegen te krijgen en hen iets te leren, daar krijg ik echt energie van”, zegt Bebbel.

Nieuw seizoen

Helaas zijn ook de turnlessen bij O&O voorlopig stopgezet, maar toch blijft Bebbel positief. “Zodra iedereen is gevaccineerd, kunnen we hopelijk weer snel starten. De lessen ‘Beter Bewegen’ worden van september tot en met april gegeven, het zijn ongeveer 30 lessen. Dit seizoen zal het wel niet meer lukken, maar ik ga ervanuit dat we in september de lessen weer kunnen oppakken.”

Informatie over ‘Beter Bewegen’ opvragen of aanmelden? Stuur een mailtje naar bebbel.h@gmail.com

Shopbox

Meer berichten