<p>Nog even napraten met een aantal van de deelnemers. (Foto: Cees van Meerten/FotoExpressie)</p>

Nog even napraten met een aantal van de deelnemers. (Foto: Cees van Meerten/FotoExpressie)

(Foto: Cees van Meerten FotoExpressie)

Sandelingenpark stukje schoner

H.I.Ambacht - Het Sandelingenpark in Hendrik-Ido-Ambacht ligt er weer schoon bij. Zaterdag 27 maart werd er namelijk weer zwerfafval opgeruimd in het park. De opkomst was flink met 11 gedreven deelnemers! Dank zij hen en hun doorzettingsvermogen (er stond een flinke koude wind!) was de opruimactie door Sandelingenpark Schoon! een succes.

Zo hebben zij weer een mooie stap gezet naar een schoner park. Er werden uit sloten veel plastic zakken, flesjes, flessendoppen en drankflessen gevist. Ook vonden ze meerdere mondkapjes en de nodige tennisballen. Er werd zelfs een autobumper in de sloot aangetroffen! Eén van de deelnemers is nog eens de ijsbaan rondgelopen om daar klein spul zoals sigarettenpeuken en glasscherven weg te halen, zodat het ook voor honden weer veiliger rondbanjeren is.

In twee uurtjes tijd is er dus behoorlijk opgeruimd, maar het elftal heeft nog maar een fractie van het park gehad! Daarom gaat de opruimactie op zaterdag 24 april verder. Wie zich bij de actie wil aansluiten, moet zich die zaterdag om 10.00 uur naar de parkeerplaats bij de ijsbaan. Neem dan grijpers en afvalzakringen mee, die van tevoren gratis zijn af te halen bij de balie van het gemeentehuis.

Shopbox

Meer berichten