<p>&nbsp;De eerste opruimdag op 27 februari leverde heel wat zwerfafval op. De eerstvolgende is op 27 maart.&nbsp;</p>

 De eerste opruimdag op 27 februari leverde heel wat zwerfafval op. De eerstvolgende is op 27 maart. 

(Foto: Cees van Meerten FotoExpressie)

Help mee aan een schoon Sandelingenpark!

H.I.Ambacht - Isolde van Meerten wandelt al jaren regelmatig door het Sandelingenpark in Hendrik-Ido-Ambacht. In die tijd heeft ze het park steeds mooier zien worden met veel soorten vogels, insecten, planten en bomen. Ook veel andere mensen weten het Sandelingenpark te vinden als vrijetijdsbesteding. Niet iedere recreant is even zuinig op dit prachtige stukje natuur zo dichtbij huis. Daarom doet ze een oproep.

Isolde: “Het afgelopen jaar zag ik steeds meer zwerfafval in het park. Ik pakte regelmatig mijn afvalgrijper en een vuilniszak om de boel op te ruimen. Het geeft me voldoening om de volgende dag door een opgeruimd park te wandelen.” Ook andere mensen ruimen af en toe op in het park, weet ze. Jammer genoeg raakt het park zo vervuild, dat de regelmaat waarmee de beheerder van het Sandelingenpark zwerfafval opruimt niet voldoende is en dat af en toe afval rapen door een enkeling ook niet meer bij te houden is.

Utopie

“Het meest geweldige zou zijn, als recreanten hun eigen afval meenemen en vervolgens in een afvalcontainer gooien”, vindt Isolde, “dan kan iedereen altijd op elk moment van de mooie natuur genieten, zonder dat deze ontsierd wordt door afval.” Dat is een utopie, dat weet ze ook wel.

Isolde heeft daarom ‘Sandelingenpark Schoon!’ in het leven geroepen. Ze nodigt mensen uit om met elkaar in het park zwerfafval op te ruimen op iedere laatste zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur. Uiteraard gaat dat op vrijwillige basis.

Gemeente onderteunt

Om haar initiatief te verstevigen is Isolde in gesprek gegaan met de gemeente. Wethouder Ralph Lafleur van Duurzaamheid, Ruimte, Mobiliteit en Wonen staat volledig achter dit burgerinitiatief: “Natuurlijk hopen we dat mensen zelf verantwoordelijkheid nemen en geen rommel achterlaten in de natuur. Hoewel we vanuit de gemeente ons best doen om het park zo schoon mogelijk te houden, is alle hulp meegenomen. We zullen ‘Sandelingenpark Schoon!’ daarom zeker ondersteunen!”

De gemeente stelt zwerfafvalgrijpers en ringen voor het openhouden van vuilniszakken beschikbaar, die bij de balie van het gemeentehuis afgehaald kunnen worden.

Oproep

Isoldes oproep is: “Wil jij ook een opgeruimd Sandelingenpark? Kom dan op zaterdag 27 maart naar het Sandelingenpark en help mee opruimen! We verzamelen om 10.00 uur bij de parkeerplaats bij de ijsbaan. Neem je eigen grijper en afvalzak(ring) mee! Je bent lekker in de buitenlucht en in beweging en wie weet leer je nieuwe mensen kennen. Ik verwelkom je graag op 27 maart!”

Shopbox

Meer berichten