Scholen strijden tegen elektronisch afval!

Regio - Tien basisscholen uit Drechtsteden doen vanaf deze week tot en met donderdag 8 april mee met de E-waste Race. De tien deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval, ook wel e-waste. De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een bijdrage aan de circulaire economie. Aan de race doet De Twee Wieken uit Zwijndrecht en De meander uit Hendrik-Ido-Ambacht mee.

Wie in de buurt woont van een van de deelnemende scholen, kan tot en met 8 april gemakkelijk en gratis zijn elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit kan door het elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste!

De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en als de school een target haalt, ontvangen de leerlingen een prijs!

Iedereen die kapotte of oude elektronische apparaten aanbiedt, krijgt als dank voor zijn bijdrage in de strijd tegen e-waste kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR)

De scholen die in Drechtsteden meedoen zijn: De School Muhring (Dordrecht), Het Kompas (Dordrecht), Ebs Eden (Dordrecht), Auris Ammanschool (Dordrecht), De Meridiaan (Dordrecht), De Meander (Hendrik-Ido-Ambacht), Kindcentrum Oranje Nassau (Papendrecht), Bs De Twee Wieken (Zwijndrecht), KC de Schalm (Alblasserdam), ‘t Nokkewiel (Alblasserdam). De E-waste Race Drechtsteden is mogelijk gemaakt door Weee Nederland, HVC en de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht.

Shopbox

Meer berichten