Perry van Eijken vindt nieuwe uitdaging


<p>Perry van Eijken in betere voetbaltijden. (Foto: pr)</p>

Perry van Eijken in betere voetbaltijden. (Foto: pr)

(Foto: )

Perry van Eijken vindt nieuwe uitdaging

H.I.Ambacht - Perry van Eijken neemt na acht seizoenen afscheid van IFC-Zondag 1. De routinier stapt deze zomer over naar zaterdag-Hoofdklasser Smitshoek.

Door Jan J. Timmer

Van Eijkens vertrek mag niet los gezien worden van het nieuwe beleid van IFC. De Ambachtse voetbalvereniging gaat stoppen met prestatievoetbal op zondag en zich voortaan concentreren op de zaterdagtak. Daarmee hoopt men binnen een vijftal seizoenen op te stomen naar de eerste klasse. 

Geen verrassing

“Dat de club de zondag 1 opheft kwam voor mij niet als een verrassing”, zegt Van Eijken (33). “Je zag de laatste jaren een tendens waarin steeds meer clubs uit het westen des lands de overstap naar de zaterdag maakten. Daar hebben we het als spelers onderling uiteraard ook regelmatig over gehad. Wij merkten dat aan onze competitie, waarin we steeds vaker tegen ploegen uit Brabant en Limburg moesten spelen. Alleen al van die busreizen er naar toe werd je al niet vrolijk. Soms twee uur heen en twee uur terug. Ook merkten we dat de publieke belangstelling en de media-aandacht afnamen. Het is dan ook zeker te billijken dat het bestuur zijn keuze heeft gemaakt.” 

Zo hoog mogelijk

Hoewel de nieuwe zaterdagselectie de inbreng van Perry van Eijken uitstekend zou kunnen gebruiken, besloot de ervaren rot toch te gaan voor een uitdaging ‘buitenshuis’. “Ik vind de plannen van IFC mooi, maar heb geen zin om in deze fase van mijn sportloopbaan in de vierde klasse te voetballen”, zegt hij. “Dat kan altijd nog, het is er nu de tijd nog niet voor wat mij betreft. De eerstkomende jaren wil ik nog zo hoog mogelijk spelen, dat verlangen zit heel diep in mij. Ik had daarbij de keuze uit een aantal clubs en koos voor Smitshoek. Die vereniging ken ik nog uit mijn tijd bij BVV Barendrecht. Smitshoek is een grote club met een prima organisatie en een enthousiaste aanhang. Bovendien tref ik er een trainer die ik al ken van IFC. Voeg daarbij dat ik in Barendrecht woon en zó op de club ben en je zult mijn beslissing begrijpen. Het enige wat ik nu nog hoop is dat ik in ieder geval het seizoen nog kan uitvoetballen met IFC. Ik heb hier een prachttijd gehad met enkele kampioenschappen, fijne teamgenoten en prima trainers, onder wie Jack van den Berg van wie ik veel geleerd heb.”

Helpen

“Al die ervaringen hebben me gemaakt tot wat ik nu ben, een ervaren speler die er plezier in heeft om jonge ploeggenoten te helpen, zodat ze nog wat zekerder in het veld staan. Zelf had ik aan het begin van mijn tijd als senior ook van die mensen om me heen bij Barendrecht; ervaren voetballers en coaches die je soms even apart namen en je hun vertrouwen gaven. Ik denk in die rol bij Smitshoek zeker ook iets te kunnen betekenen. En uiteraard wil ik met mijn spel iets toevoegen aan het elftal. Ik kan eerlijk gezegd sowieso niet wachten tot we weer mogen trainen. De laatste weken ligt alles weer stil vanwege de lockdown. Het zou mooi zijn als er straks weer meer mag en we nog dit voorjaar wedstrijden kunnen spelen. Afwachten maar of het zover komt.”

Shopbox

Meer berichten