Silver Shuttle houdt de stemming erin


<p>Ingrid Admiraal: voorzitter van Silver Shuttle. (Foto: John de Pater)</p>

Ingrid Admiraal: voorzitter van Silver Shuttle. (Foto: John de Pater)

(Foto: john de pater)

Silver Shuttle houdt de stemming erin

H.I.Ambacht - ‘Mensen bij elkaar brengen die willen ontspannen door intensief en op vriendschappelijk basis te sporten’; dat is het motto van badmintonvereniging Silver Shuttle uit Hendrik-Ido-Ambacht. Ingrid Admiraal is voorzitter van de club.

Door Jan J. Timmer

Dat er zeker geen sprake is van een loze kreet, bewijst de sfeer binnen de vereniging. Zelfs in tijden van corona straalt Silver Shuttle een aangename vorm van gezelligheid uit. “We doen er ook alles aan om de stemming er in te houden”, zegt Ingrid Admiraal. “Zo zijn we waar het mocht gewoon doorgegaan met spelen, al moest dat dan wel in singlevorm met twee mensen tegelijk op de baan. Voor veel mensen was dat wel even wennen: in je eentje op zo’n groot veld. Zelf was ik ook vooral dubbels gewend, maar ik moet zeggen dat al die singlepartijen er wél voor hebben gezorgd dat ik flink aan conditie gewonnen heb, ha ha! In de zomermaanden vonden de badmintonactiviteiten van Silver Shuttle buiten plaats. “We kochten een ‘airbadmintonset’ bij de badmintonbond en konden bij voetbalvereniging ASWH terecht om daar elke vrijdag heerlijk in de buitenlucht bezig te zijn. Bij de start van het nieuwe seizoen hebben we die vrijdagavonden nog even gecombineerd met zaalbadminton op woensdagavond, daarna zijn we geheel overgeschakeld alleen woensdagavond. Het spelen en trainen geschiedt op basis van aanmelding. Dat werkt prima.”

Positief

De coronamaatregelen hebben er in ieder geval niet voor gezorgd dat Silver Shuttle veel leden kwijtraakte. “We hebben er zelfs nieuwe leden in zowel de jeugd als de senioren bij gekregen”, vertelt Ingrid Admiraal. “Wanneer je de lijn over de voorbije jaren bekijkt, dan zie je dat we wél kleiner zijn geworden, maar dat is een tendens die voor heel veel meer sportverenigingen geldt. We hebben echter wél het idee dat we aardig weerstand kunnen bieden aan die ontwikkeling. Dat is positief.”

Zelf kwam Ingrid Admiraal al op jonge leeftijd in aanraking met de badmintonsport. “Onder andere een zus van me was lid van een club in onze toenmalige woonplaats Roosendaal. Ik ging een keer mee, kreeg een racket in mijn handen en vond het meteen hartstikke leuk. Ik speelde er een aantal jaren en ben op een gegeven moment gestopt, onder andere vanwege studie en werk. Zeventien jaar geleden kwam ik met mijn gezin in Hendrik-Ido-Ambacht te wonen. In eerste instantie ben ik gaan basketballen, maar na anderhalf jaar snapte ik de regels nog niet, ha ha! Toen bedacht ik me dat het misschien handiger zou zijn om een badmintonclub te zoeken. Dat werd Silver Shuttle. Nooit spijt van gehad. Dit is simpelweg een leuke en warme vereniging waar iedereen zich thuis kan voelen. Op een gegeven moment werd ik gevraagd om in het bestuur zitting te nemen en zelfs voorzitter te worden. Omdat ik wat meer tijd had om die functie te vervullen heb ik ja gezegd. Nu ik het ben kan niet anders dan concluderen dat het een leuke taak is. Het is goed te combineren met mijn privéleven en mijn werk.”

Shopbox

Meer berichten