IFC legt focus op zaterdag


Foto: Patricia Brobbel

IFC legt focus op zaterdag

H.I.Ambacht - Voetbalvereniging IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht gaat zijn focus verleggen van zondag op zaterdag, als het gaat om prestatief voetbal. Dit besluit heeft de club onlangs genomen. Gebrek aan belangstelling voor het spelen op zondag wordt als een belangrijke reden genoemd. Eigen talenten willen vaak liever op zaterdag spelen en verlaten de club. De vriendenteams stoppen niet met spelen op de zondag.

Het bestuur van IFC is al een klein jaar bezig om met een vernieuwd beleidsplan de verschillende geledingen binnen de club (jeugd, meisjes, vriendenteams en prestatievoetbal) toekomstbestendig te maken voor de periode 2021-2025. Belangrijke pijler daarin is de revitalisering van de jeugdafdeling.

Met een vijfjaren plan wil IFC het prestatievoetbal op zaterdag naar een vergelijkbaar niveau als nu met zondag brengen. De switch naar Zaterdag 1 wordt gemaakt. Met een sterke mix van een paar sterkhouders vanuit Zondag 1, een selectie vanuit huidige Zaterdag 1, opnieuw interesseren van uitgewaaierde IFC'ers en doorstroming vanuit jeugd, moet de weg omhoog worden ingezet. Voor de jonge talenten die nog niet helemaal rijp zijn voor het niveau wordt een speciaal Zaterdag 2 onder de naam 'Jong IFC' geformeerd.

De club benadrukt wel dat de zaterdag in dit plan de 'sfeerdag pur sang' binnen de club moet worden! Ze kijken uit naar de gezellige mix van de bekende vriendenteams, de vrouwenelftallen, de jeugdafdeling en de prestatievoetballers op zaterdag. De kantine zal tot laat in de avond geopend zijn. Onderlinge verbondenheid, dwarsverbanden, het kenmerkende IFC-gevoel zijn de sleutelwoorden in deze opzet.

Shopbox

Meer berichten