Boek: Terugblik op het leven van Dirk en Aagje de Klerk


<p>Toos Los schrijft graag over het leven van echte mensen. Nu is haar nieuwste boek uitgebracht. (Foto: pr)&nbsp;</p>

Toos Los schrijft graag over het leven van echte mensen. Nu is haar nieuwste boek uitgebracht. (Foto: pr) 

(Foto: )

Boek: Terugblik op het leven van Dirk en Aagje de Klerk

Zwijndrecht/H.I.Ambacht - Antonia (Toos) Los heeft al zes boeken op haar naam staan. Ze schrijft het liefst verhalen over het leven van echte mensen. In haar nieuwste boek beschrijft ze het leven van Dirk en Aagje de Klerk. Het gaat onder andere over hun tijd in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

Dirk groeit op als tuinderszoon van Arie de Klerk en Franciena Kaïm. Aagje Blom wordt geboren in Alblasserdam maar groeit op in Achterveld waar haar vader rond 1918 een boerderij heeft gekocht. Tijdens een logeerpartij bij haar nichtje Annie Kraaijeveld in Zwijndrecht ontmoet ze in de winter van 1929 op de ijsbaan Dirk de Klerk. Al snel trouwen ze en stichten een gezin dat uiteindelijk uit elf kinderen bestaat.

Ze wonen in het rode bakstenen huis met de zo kenmerkende schoorsteen vlak aan de Rijksweg aan de Ambachtsesteeg 73 in Hendrik-Ido-Ambacht. (Nu de Reeweg). Het gezin met elf kinderen emigreert in 1951 naar Canada.

Schrijfster Toos raakt op de lagere school in Rijsoord bevriend met één van de dochters, Wilhelmien. In februari afgelopen jaar wordt Toos gebeld vanuit Drenthe met een nicht van Wilhelmien. Ze had het boekje over 'Bastiaan Los' gelezen. En dan vraagt zij: 'Jij ging toch in Rijsoord naar school? Dan ken je Wilhelmien de Klerk zeker wel?'

Na zeventig jaar komen Toos Los en Wilhelmien de Klerk weer met elkaar in contact. Zo is de kiem gelegd voor het boek ‘Terugblik op het leven van Dirk en Aagje de Klerk'.

Het boek met foto's is voor € 24,95 verkrijgbaar bij boekhandel Hyperion in het winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht.

Shopbox

Meer berichten