Sinterklaasverrassing voor voedselbanken


<p>Namens de Voedselbank Alblasserdam nam Sarah Baan (l.) de speculaaspoppen in ontvangst die Petra van Leeuwen van het Crea-team kwam brengen.</p>

Namens de Voedselbank Alblasserdam nam Sarah Baan (l.) de speculaaspoppen in ontvangst die Petra van Leeuwen van het Crea-team kwam brengen.

(Foto:pr)

Sinterklaasverrassing voor voedselbanken

Zwijndrecht/Regio - Het Crea-team van het Inspire2LiveChoir heeft niet alleen 4806 speculaaspoppen verkocht, maar kon dankzij gulle gevers ook flink wat speculaaspoppen bij voedselbanken in de regio brengen. De opbrengst van de speculaaspoppen bedraagt ruim 8000 euro en komt ten goede aan het Prinses Máxima Centrum, voor onderzoek naar hersentumoren bij kinderen.

Het Crea-team maakt deel uit van het Inspire2LiveChoir, het koor dat uitsluitend zingt voor projecten van de kankerbestrijding. Omdat er geen repetities en evenmin concerten mogelijk zijn, kan het koor geen geld inzamelen voor het goede doel van 2020: het Prinses Máxima Centrum voor onderzoek naar hersentumoren bij kinderen. Het Crea-team probeert intussen toch zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit doel en verkoopt allerlei artikelen vanuit Loods De Zoete Inval aan de Duivenvoorde in Zwijndrecht en organiseert acties.

Enige weken geleden zijn de leden van het Crea-team, met hulp van koorleden begonnen met de verkoop van speculaaspoppen. Bovendien stelden zij de vraag of de gulle gevers behalve een pop voor zichzelf ook een speculaaspop voor de voedselbanken wilden doneren. Deze oproep is niet tegen dovemans oren gezegd. Onlangs konden leden van het Crea-team vele dozen met speculaaspoppen bij de voedselbanken in Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht brengen. Daar werden de lekkernijen met dank ontvangen en deze zoete Sinterklaasverrassing komt in de boxen voor cliënten die het momenteel iets minder breed hebben.

De actie is inmiddels afgelopen en ondanks dat de gelden nog niet compleet binnen zijn, kan er volgens het Crea-team vanuit worden gegaan dat een bedrag van meer dan 8000 euro aan het Prinses Máxima Centrum kan worden overhandigd.

De dames van het Crea-team zijn dankbaar dat er zo massaal besteld is en zij danken de gulle gevers namens het Prinses Máxima Centrum en de voedselbanken.

Shopbox

Meer berichten