Bibliotheken weer open

Bibliotheken weer open

Zwijndrecht/Heerjansdam/H.I.Ambacht - Alle filialen van de Bibliotheek AanZet openden voor de tweede keer dit jaar de deuren weer na een tijdelijke sluiting. Iedereen is weer welkom, maar voorzichtigheid blijft geboden. Daarom gelden er nog steeds coronamaatregelen.

Er wordt geprobeerd om zoveel mogelijk open te zijn volgens de reguliere openingstijden. Dat is nog niet mogelijk voor sommige vestigingen. Het is daarom raadzaam om voor een bezoek de website te raadplegen. Ook wordt gevraagd aan bezoekers om zich voor binnenkomst in de bibliotheek het registratieformulier in te vullen. Deze gegevens worden na 21 dagen vernietigd.

Activiteiten in de bieb

Ook de activiteiten starten weer op, volledig coronaproof en volgens de richtlijnen van het RIVM. De belangrijkste maatregelen op een rij:

Het is voor bezoekers vanaf 13 jaar verplicht om een mondkapje te dragen. Alleen bij een activiteit in een afgesloten ruimte bij een vaste aangewezen plek, kan het mondkapje af. Vooraf registreren voor activiteiten is verplicht. Dit kan online of aan de deur. De activiteiten duren maximaal twee uur. Per activiteit mogen maximaal 30 mensen meedoen. Dit is inclusief kinderen en begeleiders. Deelnemers zijn verplicht een winkelmandje te pakken. Bij activiteiten voor kinderen t/m 6 jaar is maximaal één ouder of begeleider per kind welkom. Bij activiteiten voor kinderen van 7 t/m 12 jaar mogen geen ouders of begeleiders aanwezig zijn. Zij mogen in de tussentijd wel de bibliotheek bezoeken.

Online

Voor wie liever thuisblijft, is er de virtuele vestiging. Hier vind je onder andere meer dan 28.000 e-books en bijna 4000 luisterboeken. Ook organiseert de bibliotheek regelmatig online activiteiten, zoals een webinar of het online Taalcafé.

Afhaal- en bezorgservice

Nu alle vestigingen weer open zijn, stopt de afhaalservice van gereserveerde boeken. De bezorgservice blijft beschikbaar voor kwetsbare doelgroepen en zorgprofessionals.

Kijk voor meer informatie op www.debibliotheekaanzet.nl

Shopbox

Meer berichten