Duyschot concert: Van Leipzig naar Berlijn, een concert rond vader en zoon Bach


<p>Combattimento. (Foto: pr)</p>

Combattimento. (Foto: pr)

(Foto: )

Duyschot concert: Van Leipzig naar Berlijn, een concert rond vader en zoon Bach

H.I.Ambacht - Het bekende muziekgezelschap Combattimento brengt op zaterdag 28 november ‘Van Leipzig naar Berlijn’, een concert rond de muzikale ontwikkeling rond vader en zoon Bach en hun tijdgenoten.

Johann Sebastian Bach had grote belangstelling voor vooruitstrevende muziekcentra buiten zijn eigen woonplaats Leipzig. Hij bezocht Berlijn twee keer, in 1741 en 1747, en leerde daar de nieuwe galante muziek kennen; een verrassende stilistische weg, ingeslagen door zijn eigen zoon Carl Ph. E. Bach. De muzikale wereld van de oude Bach komt in dit programma samen met de galante klanken van een nieuwe voorhoede.

Combattimento speelt muziek uit de barokperiode. De leden van Combattimento, ieder met solistische kwaliteiten, dragen een schat aan kennis en ervaring met zich mee en willen het publiek hier deelgenoot van maken. Zij vormen een hecht ensemble dat al jaren werkt aan een geheel eigen klank en speelwijze: energiek, vurig, stijlbewust.

Dit concert was oorspronkelijk gepland voor 14 november. In verband met corona mogen maximaal 30 personen worden toegelaten.

Het concert op 28 november begint om 16.00 uur en wordt gehouden in de Dorpskerk, Kerkplein 13, 3342 BJ Hendrik-Ido-Ambacht. De toegang bedraagt 10 euro; voor jongeren onder 18 jaar is het gratis.

Kijk voor meer informatie op www.duyschot.nl en op Facebook: Duyschot Concerten.

Shopbox

Meer berichten