Rhiant zet stappen in verduurzaming


<p>Rhiant heeft sinds kort gemiddeld energielabel B voor al haar woningen behaald. (Foto: pr)</p>

Rhiant heeft sinds kort gemiddeld energielabel B voor al haar woningen behaald. (Foto: pr)

(Foto: )

Rhiant zet stappen in verduurzaming

H.I.Ambacht - De afgelopen jaren heeft woningcorporatie Rhiant zich ingezet om aan de verduurzamingsopgave van de overheid te voldoen. En met succes: Rhiant heeft sinds kort gemiddeld energielabel B voor al haar woningen behaald.

Klimaatakkoord

Nederland moet in 2030 minimaal 49 procent minder CO2 uitstoten dan in 1990 en voor 2050 moet die uitstoot met 95 procent gedaald zijn. Dit zijn de belangrijkste doelen van het klimaatakkoord van de overheid. Voor woningcorporaties betekent dit dat zij een CO2 neutrale woningvoorraad realiseren in 2050. Dit gaat natuurlijk niet zomaar, dus hebben corporaties tussenstappen vastgesteld. Zo moeten er in 2030 al wijken gasloos worden. En in 2021 is het de opdracht om gemiddeld met de woningen van de corporatie energielabel B te behalen. Dit is Rhiant dus al in 2020 gelukt.

Trots

Rhiant is erg trots op het resultaat. Directeur Carlo Oostindie vertelt: “De afgelopen jaren hebben we ons ingezet om de woningen te verduurzamen. We hebben veel woningen extra geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen en afgelopen jaar hebben we zelfs twee appartementencomplexen aan de Assendelftgaarde en de IJdenhove compleet verduurzaamd. Daarnaast zijn deze woningen ook al voorbereid om aangesloten te worden op het warmtenet van de Volgerlanden. Ik ben erg trots op het resultaat wat we nu behaald hebben.”

Gasloos

Rhiant zal de komende jaren stappen blijven zetten in de verduurzamingsopgave. Samen met de woningcorporaties in de Drechtsteden en HVC zijn onlangs de eerste stappen gezet richting een warmtenet waarbij 5.930 sociale huurwoningen van het gas af worden gehaald. De overstap naar een warmtenet betekent voor de woningcorporaties dat zij weer een stap zetten voor de verduurzamingsopgave. En voor huurders betekent dit dat ze ook op de langere termijn hun woning energiezuinig kunnen verwarmen zonder last te hebben van een hogere gasprijs.

Shopbox

Meer berichten