<p>De handbaldames van Drechtsteden werden ook letterlijk en figuurlijk weggeblazen. (Foto: pr)</p>

De handbaldames van Drechtsteden werden ook letterlijk en figuurlijk weggeblazen. (Foto: pr)

(Foto: )

Handbalsters Drechtsteden weggeblazen

Drechtsteden - Het waaide hard op het bijna helemaal lege Reyerpark. In deze herfstige troosteloze omgeving zwoegden twee handbalteams tijdens de laatste veldwedstrijd van de eerste competitiehelft om de punten. De gasten uit Rotterdam, Roda’71, hadden de wind in de rug en bliezen de thuisclub volledig van het veld.

Onder leiding van scheidsrechter Van Wisse was het de eerste 10 minuten nog een gelijk opgaande wedstrijd. Drechtsteden had de pech dat paal en lat in de weg stonden. Roda’71 had daarentegen meer succes. Diverse malen lukte het om door de verdediging van Drechtsteden heen te komen. Binnen 15 minuten stond het 0-4. De keren dat Drechtsteden via Romy Muller of Demi van Puffelen door de verdediging van de Rotterdammers heen kwamen stond daar een goede keeper succes in de weg. Ook enkele gevaarlijke schoten van Kayleigh Vos troffen geen doel. In de daarop volgende break was het aan de ander kant wel raak. Pas na 23 minuten kon Romy Muller via een strafworp voor het eerst doel treffen.

Na de rust (1-12!) kwam de thuisclub beter uit de startblokken. Er werd feller verdedigd en de omschakeling naar de aanval ging ook sneller. Helaas werd deze verbetering niet beloond. Met uitzondering van verzilverde strafworp en een schot in de rechterbovenhoek werd het verschil alsmaar groter. Het laatste restje motivatie verdween en Drechtsteden werd met 3-22 ruim weggeblazen.

Waar Van der Staay twee weken terug nog tevreden was met de vooruitgang binnen de selectie kon hij dit nu niet zeggen. “We misten motivatie om tegen deze sterke tegenstander een resultaat neer te zetten. Natuurlijk, zij waren sterker, maar met deze cijfers weg geblazen te worden hoort niet bij deze ploeg. Dit was de laatste veldwedstrijd, vanaf nu gaan we de zaal weer in. Mogelijk wordt de selectie nog aangevuld met speelsters die niet op het veld spelen. We zullen hard moeten werken om ons in de eerste klas van de zaalcompetitie te kunnen handhaven.”

Dinsdag 13 oktober wordt er voor het eerste geoefend in de zaal als HMC om 19.30 uur op bezoek komt. Uiteraard weer een wedstrijd zonder publiek.

Programma

Zaterdag 10 oktober

Heren 19.30 uur Drechtsteden 1 – United Breda/Orion R 1 (zaal)

Zondag 11 oktober

Heren 12.00 uur Drechtsteden 1 (veldteam) – Foreholte 1 (Zwijndrecht)

Dames A junioren 13.20 uur Drechtsteden 1 – Ventura 2 (Zwijndrecht)

Dinsdag 13 oktober

Dames 19.30 uur Drechtsteden 1 – H.M.C. 1 (Oefenwedstrijd zaal)

Shopbox

Meer berichten