DVS krijgt lesje effectiviteit

H.I.Ambacht - De hoofdmacht van korfbalvereniging DVS'69 uit Hendrik-Ido-Ambacht dacht kans te maken tegen het Zeeuwse Fortis, echter in Oost-Souburgh kreeg de ploeg een lesje in effectiviteit: 30-14. DVS-2 won wel en pakte de koppositie.

De teruggekeerde hoofdcoach Van der Linden moest weer puzzelen met zijn opstelling. Tegen Fortis pakte dat in de het eerste kwart voor rust nog redelijk uit. Toch liep de thuisploeg nog vrij gemakkelijk weg naar de 15-6 ruststand. Na rust bleek DVS toch meer moeite te hebben met de lange Zeeuwen waardoor de aanvallen een kort leven beschoren waren, en de rebounds voor de thuisploeg. Zodoende liep DVS achter de feiten aan, en ebde de ware vechtlust weg, met een 30-14 nederlaag tot gevolg.

De komende weken liggen er kansen voor DVS als er aangetreden wordt tegen concurrerende ploegen in de onderste regionen van deze eerste klasse poule. Juliana-1 volgt eerst (10 oktober aanvang 15.30 uur te Oud Gastel) daarna komt Korbis op bezoek.

DVS-2 speelde een puike partij tegen het zeer ervaren Albatros-4. De Ambachters waren zeer effectief tegen het minimaal gelijkwaardige Albatros. De 4-8 voorsprong slonk na de openingsfase begin tweede helft (7-8) en een spannende slotfase was het gevolg. DVS maakte de winnende in de slotminuut (12-13) en pakte meteen de koppositie in de poule van de Res. Derde klasse T. Komend weekend gaat DVS-2 op bezoek bij middenmoter Vriendenschaar-4, aanvang 13.45 uur in Hardinxveld-Giessendam.

Shopbox

Meer berichten