<p>Een spelmoment in de wedstrijd Kinderdijk-DVS. (Foto: DVS)</p>

Een spelmoment in de wedstrijd Kinderdijk-DVS. (Foto: DVS)

(Foto:)

DVS mist kans op kans en verliest derby

H.I.Ambacht - Het vlaggenschip van korfbalvereniging DVS'69 uit Hendrik-Ido-Ambacht had lange tijd zicht op succes tegen streekgenoot Kinderdijk. De buurtgenoot toonde zich in het laatste stuk scherper en won alsnog afgetekend.

In de eerste helft toonde het achttal van DVS coach Van der Linden zich minimaal gelijkwaardig aan het hoger ingeschatte Kinderdijk. De achterstand bij rust was slechts een puntje in het voordeel van de thuisploeg. Na rust kwam DVS verrassend langszij en pakte brutaal de voorsprong (7-10). Die poetste de thuisploeg echter weer snel weg (10-10). Halverwege na rust pakte Kinderdijk dan toch het initiatief en de voorsprong (12-10) en liet die ook intact. DVS, dat ook nog een strafworp miste, kwam nooit verder achter dan drie goals maar ontbeerde de scherpte om nog verder aan te sluiten (17-14). Komende weekend speelt DVS tegen de huidige koploper in klasse 1-F: Merwede/Multiplaat (aanvang 15.30 sportpark Schildman in Hendrik-Ido-Ambacht).

DvS-2 had een dubbel programma. Afgelopen donderdag werd een puike wedstrijd gespeeld tegen de ingeschatte concurrent voor een mogelijk kampioenschap, ADO-2. DVS won de lastige uitwedstrijd met 9-10. Afgelopen weekend moest de ploeg opnieuw aan de bak. Laagvlieger OZC-2 bleek de Ambachtse ploeg niet kunnen motiveren zodat een slechte wedstrijd het gevolg was. DVS kwam met de schrik vrij: 10-11. Komend weekend in het voorprogramma van het vlaggenschip de streekderby tegen het Zwijndrechtse Coventus-2, aanvang 14.10 uur.

Shopbox

Meer berichten