<p>DVS ging strijdend ten onder.</p>

DVS ging strijdend ten onder.

(Foto: Edwin Huijgen)

DVS eervol ten onder tegen KCR

H.I.Ambacht - Nieuwbakken eerste-klasser DVS'69 heeft streekgenoot KCR niet kunnen verrassen in het thuisduel van de tweede speelronde van het korfbalseizoen.

Vergeleken met het duel tegen Albatros bleef de Ambachtse DVS nu in de eerste helft wel in de buurt van de ploeg uit Ridderkerk. Ondanks het initiatief van KCR bleef DVS bij: 6-7. De schade bij rust was slechts vier goals. Daarna bleek KCR scherper: de ploeg liep uit naar 11-16 aan het begin van de tweede helft. Tot twee maal toe drong DVS nog aan en verkleinde de voorsprong tot drie goals, echter vijf minuten voor tijd was het verschil wederom vijf goals. Het slotakkoord was echter voor DVS: 19-23, een verdienstelijke uitslag gezien de lage verwachtingen vooraf.

Komend weekend dient de volgende streekderby zich alweer aan. De Ambachters gaan dan op bezoek bij Kinderdijk (aanvang 15.30 uur op sportpark Molenzicht, Alblasserdam).

DVS-2 had afgelopen weekend pas de seizoensopening en boekte een eenvoudige overwinning op NIO-2: 18-13. Komend weekend gaat DVS op bezoek bij het nog puntloze OZC-2.

Shopbox

Meer berichten