De piratentraining, met 'echte' piraten was een groot succes. (Foto: pr)

Piraten op zoek naar de schat

H.I.Ambacht - Piraten hebben op het veld van korfbalvereniging DVS’69 de schat gevonden waar ze naar op zoek waren. Aan de zoektocht gingen zware beproevingen vooraf te midden van een woeste zee, hoge bergen en gevaarlijke vijandelijke piraten.

Na een aantal weken van Zomertrainingen waarin de eerste beginselen van het korfballen eigen werden gemaakt, volgde de climax op woensdag 26 augustus; de Piratentraining! In groepjes (Piraat Eénoog, Houten been, Stoppelbaard, Zeebonk en Roodbaard) en verkleed als echte piraat, trokken de piraten (zomertrainingkids) ten strijde door het uitvoeren van opdrachten. Welke groep wist het meeste water te verzamelen, geblinddoekt te scoren, clownsarmen te omringen, ballen door gaten te gooien, parels te winnen, woorden te raden en blikken om te werpen. Uiteindelijk bleken alle groepen te overtuigen in een onderdeel en waren alle piraten winnaars! En wat was nu de schat? Geen goud, maar een zakje met een verrassing, een tekening en een echt piratendiploma!

Ook deze achtste editie van de Zomertrainingen gevolgd door de Piratentraining was weer een succes. De trainers hebben heel veel plezier gehad met de kinderen en ouders. Het F1-team dat gevormd is door voornamelijk 'zomertrainingkids', heeft zaterdag 29 augustus geoefend en gewonnen. Spelers Caitlin, Fleur, Joris, Lieke, Loïs en coaches José en Lilian worden veel succes gewenst in de komende competitie.

Geïnteresseerd geraakt? Kinderen vanaf 6 jaar – maar ook volwassenen van alle leeftijden - zijn van harte welkom bij korfbalvereniging DVS’69. Meer informatie is te verkrijgen via de site: www.dvs69.nl of via Karin de Haan: karin-62@online.nl.

Shopbox

Meer berichten