<p>(Foto: Bert Bouwmeester)</p>

(Foto: Bert Bouwmeester)

(Foto: )

Nieuw seizoen Fotoclub Zwijndrecht van start

Zwijndrecht - Het nieuwe seizoen van Fotoclub Zwijndrecht gaat van start. De club probeert zoveel mogelijk 'gewoon' door te laten gaan, met inachtneming van de maatregelen van het RIVM.

Op zaterdag 12 september houdt Fotoclub Zwijndrecht een open dag. Belangstellenden zijn van harte welkom van 12.30 tot 16.00 uur. Ook worden er weer exposities gehouden. Tot en met mei is er elke zes weken een nieuwe expositie te bezichtigen.

Vanwege de coronamaatregelen zal veel anders gaan. De reguliere bijeenkomsten gaan online en activiteiten in het clubgebouw zijn slechts mogelijk met enkele leden en natuurlijk op 1,5 meter afstand.

Open dag

De fotoclub doet een oproep aan alle belangstellenden voor fotografie: "Stel je kunt aardig fotograferen. Je vrienden waarderen je foto’s en zelf krijg je er steeds meer plezier in. Na een tijdje ontdek je dat de groep waarmee je je hobby deelt wel erg klein is en snel tevreden. Je realiseert je dat je anderen nodig hebt om verder te groeien en gestimuleerd te blijven. Dat is het moment om eens te overwegen om lid te worden van een fotoclub." Iedereen kan op zaterdag 12 september een kijkje nemen bij Fotoclub Zwijndrecht. Voor meer informatie, zie: www.fotoclubzwijndrecht.nl en de Facebookpagina.

Expositie

De eerste expositie van het seizoen start op zaterdag 12 september en loopt tot en met 17 oktober. Het is een overzichtstentoonstelling van twee fotografen: Sandra Reijmers uit Hendrik-Ido-Ambacht en Bert Bouwmeester uit Dordrecht. Het werk van beiden verschilt nogal van elkaar. Hoewel de overeenstemming esthetiek is, zijn Sandra haar foto’s licht abstract terwijl Bert zijn foto’s veel concreter blijven. Sandra maakt van niets iets. Er ontstaan licht abstracte beelden met kleine verwijzingen naar realiteit. Haar foto’s zijn esthetisch, harmonieus en sfeervol (soms beklemmend) en geven de kijker ruimte een eigen beleving op te roepen. Bert kadert zijn foto’s sterk in. Daardoor valt de context van het onderwerp weg en blijft over wat hij bewondert of verwondert. Zijn drijfveer is chaos te ordenen. Al met al ontstaan er esthetische beelden met strakke compositie die rust oproepen. Behalve op 12 september, zijn Sandra en/of Bert op alle zaterdagen aanwezig.

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg). Open dag: zaterdag 12 september van 12.30 tot 16.00 uur.

De fotogalerie is geopend op zaterdag 12, 19 en 26 september en 3, 10 en 17 oktober van 12.30 tot 16.00 uur. Toegang gratis.

Shopbox

Meer berichten