<p>Wampie van Arkel en Anouk Hansma. (Foto: pr)</p>

Wampie van Arkel en Anouk Hansma. (Foto: pr)

(Foto: )

Van Arkel Familierecht opent chat en kantoor voor vragen over scheiden

H.I.Ambacht - Voor de tiende keer doet Van Arkel Familierecht in Hendrik-Ido-Ambacht mee aan de jaarlijkse 'Dag van de Scheiding' van vFAS.. Dit jaar is dat op vrijdag 11 september. Deze dag kunnen belangstellenden er terecht voor meer informatie en advies over scheiden. Dit geldt ook voor mensen die al gescheiden zijn, maar willen nagaan of de destijds gemaakte afspraken nog aansluiten bij hun huidige situatie. Via een aparte chat kan iedereen anoniem vragen stellen aan de advocaat-mediators die bij de vFAS zijn aangesloten. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om vrijblijvend bij Van Arkel Familierecht langs te komen voor advies.

Recent onderzoek van de vFAS, de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators, naar de ontwikkelingen bij scheiden in Nederland in de afgelopen 10 jaar leverde verrassende resultaten op. Gevraagd is naar hoe de scheiding is verlopen, welke hulp men heeft ingeschakeld, waar men tegenaan liep en wat men anders zou hebben gedaan. Zo blijkt de woningproblematiek na scheiding een steeds grotere zorg te zijn en zijn vooral mannen voorstander van co-ouderschap. Ook is onderzocht hoe men aankijkt tegen de per 1 januari 2020 gewijzigde wettelijke termijn van partneralimentatie en de zorgregeling in het algemeen. De resultaten worden op de Dag van de Scheiding bekend gemaakt.

Op de Dag van de Scheiding kunnen geïnteresseerden hun vraag met de deskundigen van de vFAS bespreken via de digitale chatfunctie op www.verder-online.nl. Het is ook mogelijk om direct contact op te nemen met Wampie van Arkel of Anouk Hansma van Van Arkel Familierecht en een afspraak te maken om op de Dag van de Scheiding tussen 09.00 en 17.00 uur bij hen langs te gaan voor vrijblijvende informatie.

Tijdens de chat via verder-online.nl en/of tijdens de live-afspraak op kantoor kunnen onder meer vragen worden gesteld over de stappen die nodig zijn voor een goede scheiding voor zowel ouders als hun kinderen, maar ook over bijvoorbeeld de financiële afwikkeling. Aan het gesprek zijn tijdens de Dag van de Scheiding geen kosten verbonden. Eventueel is het ook mogelijk om een vrijblijvende afspraak te maken voor de dagen voor of na vrijdag 11 september.

Advocaat én mediator

De familierechtadvocaten Wampie van Arkel en Anouk Hansma zijn gespecialiseerd advocaat en ook scheidingsmediator. Wampie is lid van de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS).

Dag van de Scheiding

Van Arkel Familierecht is gevestigd aan de Veldoven 53 te Hendrik-Ido-Ambacht en aan de Heemraadssingel 111 te Rotterdam. Tijdens de Dag van de Scheiding op vrijdag 11 september is het kantoor tussen 09.00 en 17.00 uur geopend en kan iedereen vrijblijvend (maar wel met een afspraak) binnen lopen.

Meer weten over de Dag van de Scheiding? Kijk op www.dagvandescheiding.nl. Betrouwbare achtergrondinformatie, tips en stappenplannen voor scheiden en mediation zijn te vinden op www.verder-online.nl.

Shopbox

Meer berichten