Foto:

Win een groendak voor je school!

Hendrik-Ido-Ambacht/Zwijndrecht - De nieuwe sponsoren - Waterschap Hollandse Delta en Avonturenboerderij Molenwaard – leveren een geweldige bijdrage aan het duurzaamheidsproject DuzaDorp. DuzaDorp is een educatief pakket voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Bovendien kunnen ze met de scholierenwedstrijd een groendak of tuintrap ter waarde van 5.000 euro winnen voor hun eigen school.

Om Nederland te verduurzamen is ook in het onderwijs aandacht voor groen, natuur en milieu nodig. DuzaDorp is een educatief pakket speciaal gericht op kinderen in de basisschoolleeftijd. Want ook voor duurzaamheid geldt: jong geleerd is oud gedaan. DuzaDorp en zijn bewoners maken kinderen spelenderwijs bewust van het belang van duurzaamheid, enthousiasmeren hen over de natuur en zetten ze aan het denken.

Steeds meer scholen hebben dit belangrijke onderwerp al in hun programma opgenomen. Om nog meer interesse te wekken voor duurzaamheid heeft DuzaDorp een wedstrijd in het leven geroepen. Elke klas die meedoet aan deze creatieve duurzaamheidswedstrijd maakt kans op een duurzame hoofdprijs of vrijkaarten voor Avonturenboerderij Molenwaard.

Marc Rotmans (directeur Groendakcoach en initiatiefnemer DuzaDorp) zegt: “Kinderen leren veel van elkaar wanneer ze samen met de natuur, duurzaamheid en de Duza’s bezig zijn. Vlak voor de zomervakantie is een eerste wedstrijd gestart waarbij kinderen van 200 basisscholen in de regio Drechtsteden werden gevraagd om een avontuurlijk of misschien zelfs grappig verhaal over DuzaDorp te tekenen, te schrijven of een ander kunstwerk over het DuzaDorp te maken. Dit vanuit de gedachte: “Wij hebben de buurtbewoners bedacht, we vragen de kinderen om de spannende verhalen!”

Waterschap Hollandse Delta reageerde zo enthousiast op deze duurzaamheidswedstrijd dat het direct besloot een tweeledige bijdrage te willen leveren: medesponsorschap en deelname aan de jury. Johan van Driel (met onder meer de portefeuille klimaatadaptatie) zal zitting hebben in de jury. Als expert zal hij de inzendingen die te maken hebben met water- en klimaatadaptatie beoordelen. Daarnaast sponsort Waterschap Hollandse Delta een deel van de hoofdprijs die bestaat uit een groendak of een tuintrap ter waarde van 5.000 euro voor de winnende school.

Een groendak is letterlijk een groen dak. Het vangt regenwater op, biedt voedsel voor insecten en werkt verkoelend in de zomer. De tuintrap van Groendakcoach is eigenlijk een bijzonder groene regenton. Deze ton met treden kun je aansluiten op de hemelwaterafvoer en elke tree kun je een eigen groene bestemming geven: vrolijke planten, kleurrijke vlinderbloemen of geurige kruiden.

De winnende school krijgt het groendak of de tuintrap binnen enkele weken na de prijsuitreiking, die plaatsvindt op 9 oktober. De school en de kinderen kunnen dus nog vóór het winterseizoen genieten van het resultaat!

De belangrijkste reden om mee te doen aan de DuzaDorp-wedstrijd is dat de kinderen spelenderwijs worden gestimuleerd om meer te leren over alle aspecten van duurzaamheid en de natuur. Om kinderen zo uitgebreid, creatief en aantrekkelijk mogelijk te onderwijzen werken we samen met verscheidene kenniscentra en overheidspartijen voor een optimale belevenis.

Kijk voor meer informatie op duzadorp.nl 

Shopbox

Meer berichten